BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.223

Batı Dilleri ve Edebiyatları BölümüÖnceki Menüye Dön

  • DİL

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 2943
    2022 : 2364
    2021 : 2528

    2023 : 497.098
    2022 : 499.636
    2021 : 466.026

    2023 : 60
    2022 : 65
    2021 : 65

Merhabalar, ben Batı Dilleri ve Edebiyatları 4.sınıf öğrencisi Burcu Erol. Size bölümümüz hakkında kısa bilgiler vereceğim. Bölümümüz, lisan öğrencileri için açık olan bir liberal art programı. İngiliz ve Amerikan Edebiyatı’nın derslerini vermenin yanı sıra sosyal ve beşeri alanlarda da öğrencilere alt yapı sağlamak odaklı bir bölümdür. Bölümümüz genel olarak İngiliz ve Amerikan Edebiyatı’nın tarihsel bir yaklaşımı farklı farklı fonların gelişimini inceleyen bir bölümdür. Fakat bunun yanı sıra birçok farklı alanlardan dersler alma olanağına sahibiz. Öncelikli olarak, antik dönemin ve edebiyatların gelişimini inceleyen derslere sahibiz ve bunun dışında seçmeli olarak psikoloji, felsefe, fen bilimleri gibi alanlardan ve de yabancı dil alanlarından dersler alabiliyoruz. Çap olanakları da bölümümüzde Psikoloji, Felsefe ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile beraber yapılabiliyor. Çift anadal programlarının yanı sıra bölümüze sertifika programları da bulunmakta. Bunlardan biri film çalışmaları diğeri de copy righting yani metin yazarlığı üstüne eğitim veren bir program. Bunları alıp yine bölümümüzden aldığımız eğitimin yanına da ekleyebiliyoruz. Bölümüzün araştırma alanları arasında İngiliz ve Amerikan Edebiyatı ile beraber diğer karşılaştırmalı edebiyatlar bulunmakta. Bunların yanı sıra antik dönemlerle ilgili araştırmalar ve çeşitli dönemlerden doğmuş feminizm, psikoanalitik ve poskonolyan dönemler gibi eleştirel yaklaşımları bunları ele alan programlar bulunmakta. Bölümümüzün yaklaşık 20 farklı üniversite ile Erasmus(Öğrenci Değişim Programı) programı anlaşması var. Bunların dışında da çeşitli üniversiteler ile Exchange (Öğrenci Değişim Programı) anlaşmaları bulunmakta. Yine öğrencilerin isteği doğrultusunda gitmek istedikleri bir okul varsa bölümümüz o okulla temasa geçip öğrenci için özel programlar yaratabiliyor. Yaklaşık her dönem öğrencilerin yüzde 20’si bir dönem nedeniyle yurtdışında eğitim alarak geçirmiş oluyorlar. Bölümümüz mezuniyet sonrasında çok geniş yelpazede bir çalışma alanı sunuyor. Mezunlarımız arasında medya ve iletişim alanlarında çalışanlar, akademisyen olarak devam edenler, reklamcılık yapanlar, kurumsal hayatta yer alanlar ve bunun dışında da kültürel alanlarda küratörlük, müzecilik gibi işlerle uğraşıp sanatta da tiyatro, film, resim gibi dallarda kariyerlerini sürdüren mezunlarımız var. Kendinizi daha iyi tanımak, kültürel anlamda gelişmek ve eleştirel düşünmeyi öğrenmek istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tam size göre.

Ben Tülay Pınar Taşdemir. Batı Dilleri Ve Edebiyatları 4. Sınıf öğrencisiyim. Ben kişisel olarak sanat ve kültürel alanlardan birinde ilerlemek istiyordum ve bu sebeple Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı’nı seçtim. Bölümü tercih ederken kendi motivasyonumu yüksek olmasını sağlayan sebeplerden biri, bölümüz sadece İngiliz ve Amerikan Edebiyatı’na odaklanmaması bunun yanında çok fazla kültürel dersler sunmasıydı. Bölümümden beklediğimi fazlasıyla aldım. Çünkü, sadece İngiliz ve Amerikan Edebiyatı odaklı sırf edebiyata odaklanmış çok spesifik bir eğitim değil, güzel sanatlar dersleri ile programımı oldukça zenginleştirdim. Ve bu sayede de aldığım eğitimden oldukça memnunum. Hocalarla olan iletişimim bölümümüzde bence oldukça iyi. Çünkü, her öğrencinin birebir isteği ve ilerlemek istediği bölüme yardımcı oluyorlar ellerinden geldikçe fazla. Ve özellikle birebir konuşma olanaklarımız, hocaların ders dışında öğrencilerle iletişimi çok iyi. Farklılığa ve kültürün her alanına açıksanız sizi de bölümümüze bekliyoruz.

Merhaba, ben Anıl Eryılmaz. Batı dilleri ve Edebiyatı 4.sınıf öğrencisiyim. Ben şahsen şu an Cambridge’in verdiği bir İngilizce Öğretmenliği Sertifikası Programı’na katılıyorum okul dışında. Benim şahsi amacım, okuldan mezun olduktan sonra en azından birkaç sene İspanyolca anadili olan ülkelerde gezip, İngilizce Öğretmenliği yapmak. Bu kariyer planı yapmakta bölümüm bana en büyük katkılarından bir tanesi. İngilizce dışında bir yabancı dil alma şansımın daha olmuş olması oldu. Ben okula başlamadan önce hiç İspanyolca öğrenmemiştim ve buraya geldikten sonra öğrenmeye başladım ve bu da benim anadili İspanyolca olan ülkelere İspanya ve Latin Amerika ülkelerine daha fazla ilgi göstermemi sağladı. Ve bu sebepten ötürü de bu tarz bir kariyer seçtim. Bölüme gelmeden önce aklımda bir kariyer planı yoktu. Zaten bu bölümün sunduğu olanakların çok fazla olması sebebiyle bu bölümü tercih etmiştim. Ve kendimi bu bölümü okurken kendime bir kariyer yolu çizebileceğimi düşünmüştüm. Ve tahmin ettiğim gibi öyle oldu. Eğer kendinizi geliştirmekten asla vazgeçmeyenlerdenseniz aramıza bekliyoruz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link