BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Yabancı Diller Eğitimi BölümüÖnceki Menüye Dön

  • DİL

    4 Yıl

  • Eğitim Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 3939
    2022 : 3142
    2021 : 3542

    2023 : 488.141
    2022 : 491.661
    2021 : 454.372

    2023 : 70
    2022 : 80
    2021 : 90

Merhaba ben arkadaşlar ben Gizem Erdoğan. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Yabancı Diller Eğitim Bölümü, İngilizce eğitimi için dört senelik bir lisans eğitimi vermektedir. Eğitim Fakültesi’nde bulunan beş bölümden bir tanesidir. Kuzey Kampüsü yerleşkesinde yeni derslik alanında bulunmaktadır. Bölümdeki dersler, dil bilimi, yabancı dil öğretim yöntemleri, çocuklara dil öğretimi, yabancı dilde ölçme ve değerlendirmeyi kapsayan derslerden oluşmaktadır. Bunun yanı sıra kişisel ve mesleki alanlarda da birçok seçmeli ders alabilmekteyiz. Bunlar sosyal bilimler bölümünden ya da daha farklı bölümlerden olabilmektedir. Bölüm dahilinde Amerikan Kültür ve Dili Edebiyatı ve Dil Bilimi gibi sertifika programları bulunmaktadır. Bölümde yapılan araştırmalar bilgisayar destekli yabancı dil öğrenimi, çift dillilik, ikinci dil edinimi, İngilizce öğrenimine yönelik ders materyali hazırlama ve bunların geliştirilmesi, yabancı dil öğretim yöntemleri gibi alanlar üzerine alanlar üzerinedir. Bölümümüzün Amerika’da ve Avrupa da birçok prestijli üniversiteyle Exchange ve Erasmus anlaşması bulunmaktadır. Örneğin ben Exchange programımı üçüncü senemde Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirdim. Bölümümüzün son senesinde yapmakta yükümlü olduğumuz gözlem ve öğretmenlik stajı bulunmaktadır. Bunları İstanbul’un önde gelen özel okullarının üç kademesinde gerçekleştirmekteyiz. Bu stajlar bize gerçekten öğretici ve yararlı bir deneyim imkanı sunuyor. Bölümden mezun olan öğrenciler özel okullarda ve devlet okullarında ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde İngilizce öğretmeni olarak çalışabilmektedirler. Bunun yanından devlet ve özel üniversitelerde okutman olarak veya İngilizce öğretmeni olarak çalışabilmektedirler. Bunların dışında medya, turizm, ticaret gibi alanlarda çalışabilmektedirler. İngilizce öğretmenliği bölümünde hocalarımız tarafından gerçek bir akademik disiplinle yetiştiriliyoruz. Türkiye’nin en iyi akademik kadrolarından birine sahip bu üniversitede problem çözmeye sorunları analiz etmeye ve normalin dışında düşünmeye odaklı bir eğitim almak harika bir ayrıcalık. Bölümümüzün ve okulumuzun birçok sosyal aktivitesi bulunmaktadır. Üniversitemizi ve bölümümüzü tercih edecek olan adaylara açık fikirli olup üniversitenin sağladığı bütün imkanlardan olabildiğince faydalanmalarını tavsiye ederim. Bölüm dersleriyle de yetinmeyip kendilerini kişisel alanlarda yetiştirmelerini öneriyorum.

Merhabalar ben Serhat Başar. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği dördüncü sınıfta okumaktayım. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü seçmemin temel nedeni yabancı dil eğitim ve öğretimine olan merakımdır. Sadece İngilizceyi değil diğer dilleri de öğrenmek ve bu dilleri öğretebilmek için çok sayıda araştırma yaptım. Üniversite seçimlerinden önce bu araştırmalarım sonucunda Boğaziçi’nin bu anlamda en iyi seçenek olduğuna karar verdim. Bölüme gelmeden önce bölümüm hakkında çok fazla şey bildiğimi söyleyebilirim. Çünkü bu benim için çok büyük bir motivasyondur. Özellikle lise dönemimde hemen hemen her gün bu okul hakkında bilgi toplamaya çalışıyordum. Okul mezunlarından ve okuyan öğrencilerinden çok fazla bilgi topladım. Bu benim için çok büyük bir motivasyon oldu. Okula gelmeden önce yeterli bilgiye sahiptim. Dört yıl boyunca almış olduğum akademik eğitime dayanarak söyleyebilirim ki kafamda kurduğum beklentilerimin çok çok fazlasını elde etmiş durumdayım. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği sadece akademik olanaklar sunmakla kalmıyor. Bunun yanından kültürel, sosyal etkinliklerle bize dünya vatandaşı olmayı öğretiyor. Bölümümüzde hocalarımızla olan ilişkilerimiz son derece kuvvetlidir. Her öğrencinin bir akademik danışmanı vardır. Bu akademik danışman ders programlarının düzenlenmesi ve onaylanması konusunda öğrencilere olabildiğince yardımcı olmaktadır. Evrensel değerlere girmek, dünya vatandaşı olmak, çok yönlü ve birikimli bir kariyer sahibi olmak ve kültür bakımından zengin bir ortamda bulunmak istiyorsanız, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün kapıları sizlere açık.

Merhabalar ben Seçil Ayna. Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Mezun olduktan sonra kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Öğretmen ya da okutman olmayı planlıyorum. Ancak akademik olarak kendimi geliştirmek için farklı eğitim alanlarında da yüksek lisans eğitimi görmek istiyorum. Mezunlarımız çok farklı sektörlerde görev yapabiliyorlar. Yüksek lisans eğitimi görüp akademik hayatına devam edenler var. Farklı eğitimler alarak farklı bölümlerde akademik kariyer yapanlar da var. Bunun dışında okutman olarak çalışanlar var. İlköğretim, orta öğretimde öğretmenlik yapanlar var. Böyle mezunlarımızdan kendinize rol model alarak kendinize yolunuzu çizebilirsiniz. Bu birikimlerden, bu eğitimden ve bu olanaklardan yararlanmak istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi sizin için çok iyi bir yer.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link