BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.373

İnşaat Mühendisliği BölümüÖnceki Menüye Dön

  • SAY

    4 Yıl

  • Mühendislik Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 16779
    2022 : 19174
    2021 : 22188

    2023 : 503.069
    2022 : 497.498
    2021 : 429.816

    2023 : 75
    2022 : 80
    2021 : 80

Sevgili öğrenciler merhaba. İsmim Prof. Dr. Hilmi Luş, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanıyım ve size bölümümüz hakkında kısa bilgiler aktarmak istiyorum. Bildiğiniz gibi en eski mühendislik dallarından biri olan İnşaat Mühendisliğinin bizim yerleşkemizdeki tarihi de 100 yılı aştı. Bu süre içinde çok zenginleşti eğitim programımız ve her zaman araştırmaya ve irdelemeye verdiği önemle öncü konumunu koydu. Günümüzde lisans programımız bildiğiniz gibi 4 yıllık bir program. Bunun ana bileşenleri ise bizim Temel Bilim Eğitimi, Mühendislik Bilimleri Eğitimi, Meslek Eğitim ve Genel Eğitim dediğimiz başlıklar. Bu kapsamda öğrenciler zorunlu dersler aldıkları gibi seçmeli derslerle de uzmanlıklarını pekiştirebiliyorlar, isterlerse diğer programlardan aldıkları derslerle farklı bilgi ve beceriler de kazanabiliyorlar. Birinci sınıftan başlayarak akademik danışmanları ile kurdukları yakın ilişki sayesinde mezunlarımız hem lisans öğretimi süresince eğitimlerini en verimli şekilde geçirecek planlama yapabiliyorlar hem de lisans mezuniyeti sonrasında iş olanakları ve lisansüstü çalışmalar için gerekli desteği ve yönlendirmeyi alabiliyorlar. İnşaat Mühendisliği Bölümünde Yapı, Geoteknik, Malzeme, Ulaştırma, Yapım Yönetimi, Hidrolik ve Çevre Mühendisliği ana başlıklarında uzman öğretim üyelerimiz bulunuyor. Araştırma konuları ise giderek sürdürebilir yaşam başlığı altında belki toplayabileceğimiz ve farklı uzmanlıkların birlikte çalışarak çözüm ürettiği sorunlara yoğunlaşıyor. Bu kapsamda deprem risklerinin azaltılması, zemin iyileştirmesi ve yöresel teknikler, yeni inşaat malzemeleri, enerji verimli binalar, kıyı koruma, su kirliliği, yapıların yangın ve şiddetli yükler altında davranışı, deniz kazalarında risk modellemesi gibi çok çeşitli konularda araştırma çalışmalar yürütülüyor. Yurtiçi ve yurtdışı kurumlarca desteklenen araştırma projelerinde çoğunlukla lisans ve üstü öğrenciler görev alsa da lisans öğrenciler de özellikle 3. sınıftan itibaren araştırma projelerine katkıda bulunma fırsatını yakalayabiliyorlar. Okul için değil, hayat için öğrenmeye sizi Boğaziçi Üniversitesi’ne bekliyoruz.

Merhaba, ismim Cem Şentay, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliğini seçmemin sebebi babamın inşaat sektörde çalışıyor olmasıydı. Boğaziçi Üniversitesi’ne lisede düzenlenen gezilerden sonra Boğaziçi ’ye olan sevgim oldukça arttı ve bu yüzden Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü seçtim. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde sınırlı sayıdaki öğrencilerden dolayı oldukça yakın bir atmosfer vardır. Bu yakın atmosfer hocalarımızla da bağlantımızı güçlendirmektedir. Bu bağlamda hocalarımızdan ister kişisel ister dersler konusunda her zaman görüşüp desteklerini alabiliyoruz. Mezun olduktan sonra ilk hedefim Almanya’da sürdürebilirlik üzerine yüksek lisans yapmaktır. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinin diğer seneki hayalim mega yapılarda çalışmak ve bunların yapımında katkıda bulunmaktı ancak 4 yıllık eğitim sonrasında ve hocalarım ile olan diyaloglarımdan sonra enerji ve sürdürebilirlik konularına daha büyük bir ilgi duymaya başladım ve kariyerimi de bu yönde yönlendirdim. Biterken de bittiği için üzülmek istiyorsanız Boğaziçi’yi tercih edin.

Merhaba, ben Pelin Oktan, İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi kültürü sayesinde öğrenciler ve öğretim görevler arasında mesafe çok azdır. Biz de hocalarımızın açık kapı politikaları sayesinde istediğimiz zaman gerek akademik gerek akademik olmayan sorularımızı hocalarımıza sormaya teşvik ediliyoruz. Mezun olduktan sonra yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapıp sonra da ülkeme dönüp ülkemi güzelleştirmek istiyorum. Kariyer planımın şekillenmesinde Boğaziçi ’den aldığım eğitiminin çok büyük katkısı oldu. Çünkü Boğaziçi ’den mezun olurken kendine güvenen bireyler olarak mezun oluyoruz. Ve ABET (Mühendislik ve Teknoloji Akreditasyon Kurulu) akreditasyonu sayesinde Avrupa’da ya da Amerika’da ya da Avustralya’da istediğimiz üniversiteye başvurup kariyerimize orada devam edebiliyoruz veya özel projelerde çalışabiliyoruz. Siz de geçmişten gelen geleceğe yürüyen bu kültürümüzün bir parçası olmak istiyorsanız hiç durmadan Boğaziçi İnşaat Mühendisliğini tercih edin.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link