BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

İşletme BölümüÖnceki Menüye Dön

  • EA

    4 Yıl

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 541
    2022 : 509
    2021 : 519

    2023 : 515.019
    2022 : 514.179
    2021 : 465.137

    2023 : 90
    2022 : 100
    2021 : 100

Merhabalar, ismim Hüseyin Sami Karaca Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölüm Başkan Yardımcısıyım ve aynı zamanda Pazarlama derslerine giriyorum bölümümüzde. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerimiz; pazarlama, finans, muhasebe, insan kaynakları, operasyon yönetimi ve bilgi teknolojileri gibi farklı dersler alabiliyorlar. İşletme Bölümü öğrencilerimiz, kardeş programlar olarak bahsettiğimiz; ekonomi, politika, psikoloji ve endüstri mühendisliği gibi alanlarda çift anadal veya yan dal yaparak mezun olabilmektedir. Öğrencilerimiz; yurtiçinde birçok farklı kurumda, farklı pozisyonlarda staj imkanı yakalayabilmektedir. Bunun yanı sıra Erasmus veya Exchange diye tabir ettiğimiz öğrenci değişim programları çerçevesinde Avrupa’nın ve Amerika’nın önde gelen üniversitelerinden güzel eğitim imkanlarına sahip olabilmektedirler. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizin özellikle; pazarlama, finans, danışmanlık, bilgi teknolojileri gibi alanlarda devlet veya özel sektörlerde çeşitli pozisyonlarda çalışabilmektedirler. Bunun yanı sıra akademik kariyere devam etmek isteyen öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Bunlar da, hem üniversitemizde hem başka üniversitelerde, yurtiçi veya yurtdışı pozisyonlarda bulunabilirler. Ayrıca akademik kariyere devam etmek isteyen öğrencilerimiz için; pazarlama, finans, yönetim organizasyonu, operasyonu ve bilgi yönetimi gibi alanlarda kariyer imkanlarımız mevcuttur. Köklü ve geniş bir mezun anın fırsatlarını sonuna kadar kullanabiliyorlar.

Merhabalar, ben Deniz Bakkalcı, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim ve psikolojiyle çift anadal yapıyorum. Boğaziçi İşletme’nin öğrenciye önemli farklar yarattığını düşünüyorum. Bunlardan birincisi, kişisel kariyer hedeflerimize ve amaçlarımıza uygun bir program oluşturma imkanımızın olması. Örneğin; buraya gelirken benim ilk amacım psikoloji okumaktı çünkü insan davranışlarına ilgi duyuyordum ve bu alanda çift anadal yapmayı seçtim. İkinci yarattığı fark da; birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar daha genelden özele bir program izliyorsunuz. Birinci sınıfta; tarih, sosyoloji, felsefe, ekonomiye giriş gibi genel vizyonumuzu genişleten dersler alırken; sonraki sınıflarda, işletme alanında daha özel mesleki bilgi alacağınız dersler alıyorsunuz. Git gide sınıf boyutları küçülüyor ve bu sayede hem sektör alanında bilgili hem de akademik alanda uzman öğretmenlerle yakın ilişki kurma imkanınız oluyor. Bölümümün kesinlikle beklentimi karşıladığını düşünüyorum. Çünkü çok yönlü ve farklı bir eğitim aldığımı düşünüyorum örneğin; İşletme Bölümü’nde bitirme projesi olarak sıfırdan bir gelişim projesi geliştirme, bu projenin piyasaya uygulanabilirliğini araştırıp iş planı yazma ve sektörden gelen gerçek yöneticilere sunma fırsatı elde ediyorsunuz ve hatta fikriniz beğenilirse fikirsel yatırım bile yapılabiliyor. Böyle imkanların diğer üniversitelerde kolay kolay yakalanmadığını düşünüyorum. Bu uygulanabilirlik ve sık sık grup çalışmaları yapma, sunumlar yapma ve aynı zamanda akademik olarak geliştirme şansı Boğaziçi İşletme’yi bence özel kılıyor. Ve akademik alanda Boğaziçi Üniversite’sinde kurulmuş Finans Uygulama ve Araştırma Merkez’inde asistanlık yapmaya başlayarak, hem akademik çalışmalara katıldım hem de şirketlere eğitim vererek iki alanda da kendimi geliştirmiş oldum, bu açıdan olanakların oldukça geniş olduğunu düşünüyorum. Yaptığım çalışmalarda şunu da gördüm, çalışma alanı ne olursa olsun birlikte çalıştığım yöneticilerin büyük bölümü Boğaziçi İşletme mezunuydu ve kendi başarılarını Boğaziçi İşletme’den aldıkları eğitimden pay çıkartıyorlardı. Ben kendi kariyerimi, finans veya yönetim danışmanlığı alanında devam etmeyi düşünüyorum. Bu amaçla, bir yandan okurken staj yapma imkanı yakaladım bir yandan da örneğin geçtiğimiz ay SFA (Güney Finans Derneği) isimli finans profesyonellerine sertifika veren bir kuruluşun yaptığı yarışmada Boğaziçi Üniversitesi’ni temsil ederek birincilik kazandık ve finans alanındaki yarışmada Chicago’da üniversitemizi temsil edeceğiz. Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nü tercih etmeniz vizyonunuzu genişleten kapsamlı bir eğitim alma fırsatınız olacak hem de özel sektörde bunun avantajını yaşayacaksınız.

Merhabalar, Burak ben, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi Üniversitesi’ne 2012 yılında Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra buraya girdim. Üniversiteden mezun olduktan sonra, Finansal Danışmanlık alanında çalışmayı planlıyorum. Bu konuda daha önce stajlar yaptım ve son senemde Oliver Wyman adlı Uluslararası Finansal Danışmanlık şirketinden iş teklifi aldım. Mezun olduktan sonra iş hayatıma bu şirkette başlayacağım. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde işletmeyle ilgili çok farklı alanlarda ders aldım, bu dersleri çok iyi hocalardan almış olmam açıkçası her konuda ilgili olmamı sağladı. Ancak, özellikle finans alanında ilgili olmamın sebebi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nün çok iyi eğitim vermesi ve gerçekten hocaların sektörle ilgili ve konularında en üst seviyede bulunmaları. Boğaziçi Üniversitesi sunduğu özgün eğitimle ve sağladığı sosyal koşullarla; kendine güvenen, iletişimi kuvvetli ve olaylara farklı bakış açılarından bakabilen bireyler yetiştirir. Eğer siz de böyle bir eğitim almak istiyorsanız sizi de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’ne bekliyoruz!
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link