BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.223

Kimya Mühendisliği BölümüÖnceki Menüye Dön

  • SAY

    4 Yıl

  • Mühendislik Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 6071
    2022 : 6490
    2021 : 7598

    2023 : 524.413
    2022 : 520.449
    2021 : 462.697

    2023 : 60
    2022 : 70
    2021 : 70

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü 1958 yılında Robert Kolej Yüksek Okulu kapsamında kurulmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi’nde bulunan altı mühendislik bölümünden bir tanesidir. Ana yerleşkesi Kuzey Kampüste bulunan kare bloktur. Kimya Mühendisliği Bölümü’nde birinci ve ikinci sınıfta temel mühendislik dersleri alıyoruz. Bunlar matematik, fizik ve programlama gibi derslerdir. Özellikle üçüncü sınıftan itibaren bölümün kendi derslerini almaya başlıyoruz: bunlar Reaksiyon Kinetiği, Isı ve Kütle Aktarımı ve Termodinamik gibi derslerdir. Son sınıfta tüm bu aldığımız dersleri düşünmemizi gerektiren bir dizayn dersimiz vardır. Bölümümüzün geniş bir çap ve yan dal imkanı vardır. Temel bilimlerle ve çeşitli mühendislik dallarıyla çap ve yandal yapabiliyoruz. Bölümümüzde dört dalda çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Bunlardan ilki Biyomoleküler Mühendislik diğeri Katalüzör Mühendisliği’dir. Üçüncüsü Polimer Mühendisliği ve dördüncüsü Proses Mühendisliği’dir. Dördüncü sınıfın sonunda bir mezuniyet projemiz oluyor. Proje yapılırken her öğrencisinin ya da he öğrenci grubunun bir danışman hocası oluyor. Araştırmalarımızı bu danışman hocanın yardımıyla yapıyoruz. Sonunda bu proje bir kurula sunuluyor ve mezun olmaya hak kazanıyoruz. Bölümümüzde 60 gün zorunlu staj bulunmaktadır. Bu stajı yurt içinde ya da yurt dışında yapabilirsiniz. Bu stajlar en az 20 gün üretim alanında olmak zorundadır. Çevre üretimi veya üretim yönetimi gibi konularda da olabilir. Üniversiteyi üniversite yapan mezun-öğrenci-ve akademik personel ilişkisidir. Kimya Mühendisliği Bölümü’müzde danışma kurulumuz var. Danışma kurulu çeşitli akademik personel ve aynı zamanda endüstride bulunan eski mezunlarımızdan oluşmaktadır. Ayrıca bir mentol programımız var. Benim de bir mentol programım var. Bu mentoller bölümden mezun olmuş şuan çalışmakta olan insanlardan oluşuyor. Öğrenci ve mentol programları hem bizim için hem de eski mezunlarımız için oldukça eğlenceli ve faydalı bir programdır. Eğer üst düzey mühendislik eğitimi almak istiyorsanız hepinizi Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’ne beklerim.

Merhabalar ben Boğaziçi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde üçüncü sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık olarak bir senedir Öğrenci Temsilciliği Kurulu görevini yürütmekteyim. Neden Boğaziçi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü tercih ettiğimi soracak olursanız. Bu anlamda en iyi okulun burası olduğunu düşünüyorum. Üniversitemizin eğitim vermek anlamında gerçekten iyi olduğuna gün geçtikçe daha çok inandım. Çünkü burada ezberden uzak bir eğitim var. Bu durum çok fazla okulda söz konusu değil. Biz sınavlara kitap açık bir şekilde giriyoruz. Bu anlamda problem çözme tekniğiyle elimizde kaynaklar varken karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum okulun öğrencisini gerçekten bir mühendis olarak yetiştirmek istediğini gösteriyor. Bu bölümü mühendisliğe ilgi duyduğum ve kimya derslerini sevdiğim için tercih ettim. Sektörde bana güven veren insanlarla konuştuktan ve araştırma yaptıktan sonra bu bölümü tercih ettim. Bu bölümü seçerken eğitim dilinin İngilizce olmasından dolayı kaygılıydım. Ancak verilen hazırlık eğitimi sayesinde bu konuda hiçbir gerilim yaşamadan bu kaygıyı aştım. Bölümde aldığımız eğitim aslında bizi hayata da hazırlamış oluyor. Çünkü burada zaman planlamasını öğreniyorsunuz. Takım ruhunu ve birlikte bir iş yapmak ne demek bunu öğreniyorsunuz. Başka fikirlerle çalışırken bir uyum yakalamak gerekiyor. Okul bize bunları da öğretiyor. Boğaziçi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü tercih etmeyi düşünen adaylara tavsiyem: İyi bir kariyer planınız varsa Boğaziçi iyi bir başlangıç olacaktır.

Merhaba arkadaşlar ben Emre Örendil. Boğaziçi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde üçüncü sınıf öğrencisiyim. Mezuniyet sonrasında bir NBA(Master of Business Administration) programına katılarak Kimya Mühendislerine uygun olan yönetim alanlarında çalışmayı planlıyorum. Bölümümüzde bölüm derslerinin yanında istediğimiz seçmeli dersleri de alıp kendi programımızı tasarlayabiliyoruz. Örneğin ekonomi dersleri hali hazırda aldığımız derslerden biridir. Bu da benim mezuniyet sonrasında NBA(Master of Business Administration programına katıldığımda avantaj sağlayacaktır. Mezunlarımız gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında bir çok firmada üst düzey konumlarda görev almaktadır. Sizde hem iyi bir yönetici hem iyi bir Kimya Mühendisi olmak istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü doğru tercih olacaktır.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link