BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Psikoloji BölümüÖnceki Menüye Dön

  • EA

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 1406
    2022 : 1316
    2021 : 1553

    2023 : 494.294
    2022 : 497.765
    2021 : 440.106

    2023 : 70
    2022 : 80
    2021 : 90

Merhaba ben Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinden Neslihan. Bugün sizlere bölümüm hakkında bilgiler vereceğim. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü: insan davranışlarını ve bilişsel süreçleri, insan duygularını, psikoloji bilimindeki temel kuram ve yaklaşımları, uygulamaları ve genel araştırma metotlarını inceler. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde pek çok nitelikli araştırma yapılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde pek çok bölümden ders alma şansınız vardır. Birinci sınıfta daha çok zorunlu derslerimiz olan felsefe, sosyoloji ve matematik derslerini alıyoruz. Daha sonraki yıllarda istatistik, araştırma metotları ve psikoloji tarihi gibi dersler alıyoruz. Bunların yanında psikolojinin birçok alt dalında dersler alma şansımız vardır. Bunlara sosyal psikoloji, bilişsel psikoloji, klinik psikolojisi dersleri dahildir. Boğaziçi Üniversitesi’nin en güzel taraflarından biri çok fazla ders ile çok fazla disiplinin çalışma ortamının bir arada bulunmasıdır. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü olarak seçmeli ders bakımından avantajlı olduğumuzu söyleyebilirim. Pek çok bilim dersi, Çince, Japonca gibi dil dersleri, bununla birlikte sosyoloji ve felsefenin farklı alanlarından ve daha birçok farklı disipline ait seçmeli dersler alabiliyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün diğer disiplinlere açık kapı bırakmasının sizin geleceğinize çok faydası olacağını düşünüyorum. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde pek çok alanda araştırma yapılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi bebeklerde algısal ve duygusal değişimler, çocuklarda dil edinimi, bilişsel sosyal ve duygusal gelişim, çevre ve gen etkileşimlerinin insan davranışlarına etkisi, hayvanlarda öğrenme, görsel algı gibi bir çok alanda araştırma yapılmaktadır. Bölümümüzde sekiz adet araştırma laboratuarı bulunmaktadır. Araştırmalarımız Boğaziçi Üniversitesi tarafından, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) tarafından ve TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından fonlanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nin güzel taraflarından biri de Erasmus ve Exchange programlarına katılarak yurtdışında bir dönem okuma şansınızın bulunmasıdır. Buna saygın üniversitelerden Columbia Üniversitesi, Boston Üniversitesi, Amsterdam Üniversitesi, Kent üniversitesi, Colloge London gibi bir çok okul dahildir. Bu okullarda bir dönem Erasmus ya da Exchange öğrencisi olarak okumanız mümkündür. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde okumanın en güzel taraflarından biri staj bulmakta zorlanmamamız. Staj yapabileceğimiz yerler reklam şirketleri, danışmanlık şirketleri, pazarlama ve araştırma şirketleri ve benzeri şirketlerdir. Bunun yanında huzur evlerinde, sivil toplum kuruluşlarında, çocuk yuvalarında hastanelerde staj yapabiliyoruz. Farklılıkların olduğu özgür bir düşünce ortamı istiyorsanız, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne gelin.

Merhaba ben İpek Elmira Arslan. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü hem akademik kadrosu hem de sosyal ortamıyla çok tatmin edici bir bölümdür. Hocalarımızla aramızda diğer okullardan ve bölümlerden farklı bir ilişkimiz var. Hepimiz birbirimize karşı yardım sever ve paylaşıma açığız. Buradaki öğretim dilinin İngilizce olması benim için çok önemliydi. Çünkü yurtdışındaki eğitimlere ve araştırmalara katılım imkanımız çok daha yüksek oluyor. Psikoloji Bölümü’nü seçmemdeyse insan davranışlarını ve kendimi daha iyi anlama isteği etkili olmuştur. Bölüm tercihi yaparken Psikoloji Bölümü’nü seçme motivasyonum çok yüksekti. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yapılan çalışmalar ve dersleri araştırmıştım. Bunlar fazlasıyla ilgimi çekmişti ve ilk tercihimi bu yönde kullanmıştım. Bölümümde beklentilerimden fazlasını buldum. Hatta her geçen gün bu bölümde olduğum için daha fazla mutlu oldum. Akademik anlamda çok mutluyum. Araştırmalarda yer alabilmek beni çok mutlu ediyor. Hayatın renklerinden sıyrılıp kendi duygu ve düşüncelerinizle kendi renklerinizi yaratmak istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü tam size göre.

Merhaba ben Boğaziçi Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Alkım Göktaş. Psikoloji Bölümü genel olarak insanı ve insan davranışlarını inceleyen bölüm ve bunun yansımasını kendi bölümümüzde görebiliyoruz. Hocalarımızla olan iletişimimiz çok kuvvetlidir. Lisans programında mezun olduktan sonra Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans programı tamamlayıp bu alanda çalışmayı düşünüyorum. Psikoloji Bölümü’ne başlarken özellikle Bireysel Psikoloji ve Klinik Psikolojiyle ilgileniyordum. Aldığım dersler ve eğitim sonucundan Klinik Psikolojiye ilgim daha da arttı. Özellikle yetişkinlerin bilişsel süreçleri üzerine çalışmak istiyorum. Okulumuzun sağladığı imkanlar sayesinde yurtiçi ve yurtdışı bir çok eğitim programına katılabilirsiniz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link