BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.223

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler BölümüÖnceki Menüye Dön

  • EA

    4 Yıl

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 1180
    2022 : 1128
    2021 : 1137

    2023 : 498.796
    2022 : 500.781
    2021 : 446.818

    2023 : 85
    2022 : 90
    2021 : 90

Merhaba ismim Burak Tan. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Sosyoloji Bölümü öğrencisiyim. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren bir bölümdür. Dört alt branşta ders görüyoruz. bunlar; Türk Siyaseti, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Kavramı ve Karşılaştırmalı Siyaset dersleridir . Ana derslerimizin yanında seçmeli derslerimiz de bulunmaktadır. Bunlar; Tarih, sosyoloji, işletme, iktisat ve felsefe alanlarından yardımcı seçmeler ve okulun diğer bölümlerinden serbest sekmeler olarak ikiye ayrılıyor. Bölümümüzde ikinci dönemden dördüncü döneme çift anadal ve yan ana dala başvurmak mümkündür. Çift anadal olarak Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Tarih, Psikoloji, Felsefe, İşletme ve Ekonomi Bölümlerine başvuruyoruz. Bölümümüzde zorunlu staj uygulaması bulunmamaktadır. Yurtdışında ve yurtiçinde staj yapmak isteyen arkadaşlar ister kamu ister ise özel sektörde staj yapabiliyorlar. Bölümümüz mezunları kamu ve özel sektörde çalışıyorlar. Bunun dışında diplomasi alanında, sivil toplum kuruluşlarında ve uluslararası örgütlerde çalışan arkadaşlarımız vardır. Yaşadığımız toplum hakkında farkındalık sahibi olmak istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi sizi bekliyor.

Merhaba ben Mert Nacakgediği. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Tarih Bölümü ile çift anadal yapmaktayım. Üniversitemin Öğrenci Kurulu Başkanlığını yürütüyorum. Neden bu bölümü tercih ettiğimi soracak olursanız tercih döneminde kendi kabiliyetlerimin farkında değildim. Hayatımda neler yapmak istediğimi bilmiyordum. Tercih ettiğim bölümün, seçtiğim branşın beni sınırlamasını istemiyordum. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne giderek Türkiye’nin en iyi eğitim veren kurumunda en iyi öğrenciler ile birlikte üniversitemizin özgürlükçü ortamında kendi hislerimin farkına vardıktan sonra bana uygun mesleği belirlemek istedim. Özel sektörden kamu kurumlarına, akademiden, diplomasiye çeşitli alanlarda önemli kariyer olanakları sunması beni üniversiteye getiren en büyük neden oldu. Birçok farklı disiplinden eğitim imkanı sağlayan esnek programı sayesinde kendi ilgi alanlarımı keşfetme imkanı buldum. Temel felsefem soru sormak, eleştirel düşünmek, alternatif bakış açılarına açık olmak olan bölümümüzün bana sunmuş olduğu bu imkan Boğaz içi’ne gelirken tercihimin doğru olduğunu bir kez daha göstermiş oldum. Boğaziçi Üniversitesi’nde aldığınız eğitimin yanında öğrencilerin tüm ilgi alanlarına hitap edecek bir çok aktivite ve kulüp etkinlikleri mevcut. Örneğin bende üniversitemizin münazara kulübünde bulunmuştum. Ulusal çaplı birçok turnuvaya katılmıştım. Daha sonra Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu’nda arkadaşlarımızla Akademik sanayide organizasyonlar düzenlemiştik. Şimdi ise Üniversitemizin Öğrenci Temsilciliği Kurulu Başkanlığını yürüterek Üniversitemizin Demokratik, katılımcı öğrenci odaklı karar mekanizmalarında aktif rol alıyorum. Ulusal ve uluslararası alanda Üniversitemizi ve ülkemi temsil etme şansı buluyorum. Boğaziçi Üniversitesi size bir lisans diplomasından çok daha fazlasıdır. Bu okul size kendinizi keşfetme imkanı sağlayacaktır. Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşmak dileğiyle.

Merhaba adım Nazlıgül Uysal. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bölümümde farklı dersler aldıkça bölümümü çok sevdiğimi anladım alanımda çalışmak istediğimi fark ettim. Bu yüzden Akademik kariyer yolunda ilerlemekteyim. Bunun içinde birçok saygın üniversiteye master başvurusunda bulundum. Bu başvuru esnasında hocalarımızın çok büyük desteği oldu. Boğaziçi’nde olmam ve aldığım referanslar kabul görmemde çok büyük etkendi. Şuan birçok yerden kabul edildiğim için seçme hakkımda var. Bu sayede Erasmus’a da gitmiş oldum. Paris de önemli bir üniversitede uluslar arası kamu yönetimi alanında master yapmayı tercih ettim. Aklımda akademi yönünde ilerlemek hep vardı ve hiç emin değildim. Bölümde aldığım eğitim hocalarımla yapmış olduğum sohbetler ve üçüncü ve dördüncü sınıfta yapmış olduğum lisans öğrenci asistanlığı deneyimleri kariyerimin şekillenmesinde çok büyük rol oynadı yaptığım asistanlıklar sonucu hangi alana yönelmek istediğimi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerin hangi alt dallarında çalışmak isteye bileceğim konusunda net fikirlere sahip oldum. Başvurularımda buna yönelik adımlar attım. Bölüme gelirken ki kariyer planımla şuan ki kariyer planım aynı. Arada bir dönüşüm geçirdiğimi söyleyebilirim. İlk iki senemde akademik hedefimden uzaklaşıp özel sektöre yönelebilirim gibi düşündüm. Bunda yapmış olduğum stajların etkisi vardı. Üçüncü ve dördüncü sınıfta aldığım derslerle ekonomi politik alanında daha yatkın olduğumu ve bu alanda çalışmak istediğimi fark ettim. O yüzden master başvuruları yaparak akademik hedefim doğrultusunda ilerlemeye karar verdim. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumak isteyen biri için özgürlükçü ve çoğullukçu ortamı ile Boğaziçi’nden başka bir okul düşünemiyorum.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link