BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Türk Dili ve Edebiyatı BölümüÖnceki Menüye Dön

  • SÖZ

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 1054
    2022 : 1279
    2021 : 1425

    2023 : 463.531
    2022 : 465.861
    2021 : 420.285

    2023 : 60
    2022 : 70
    2021 : 70

Merhaba arkadaşlar ismim Merve Şen. Türk Dili v Edebiyatı Bölümünde dördüncü sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Fen-Edebiyat Fakültesi içerisinde yer alan iki dil bölümünden bir tanesidir. Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’yle birlikte. Akademik programa baktığınızda göreceğiniz gibi Türkçe edebiyatın ve Türk dilinin tarihini anlatan derslerimizin mevcut olduğunu göreceksiniz. Bunun yanında edebiyatın iki çalışma sahası olan yeni edebiyat ve eski edebiyat alanında uzmanlaşabileceğiniz çeşitli derslerimiz vardır. Örneğin Divan Edebiyatı gibi. Ayrıca Batı Dilleri Edebiyatı ve tarih programlarıyla çift anadal yapma imkanımız mevcuttur. Ben de Batı Dilleri ve Edebiyatı ile çift anadal yapıyorum. Bunun aslında bana karşılaştırmalı bir edebiyat imkanı sunduğunu söyleyebilirim. Özellikle ileride bu konuda çalışmak istiyorsanız bu iki bölümü bir arada okuyabiliyor olmak son derece değerlidir. Bunun yanı sıra Erasmus programımız mevcut. Bölümümüzün yurtdışındaki pek çok okulla anlaşması var. Boğaziçi Üniversitesi olarak diğer okullara göre pek çok okulla Erasmus programına katılma imkanınız var. İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Kıbrıs gibi pek çok ülke bu imkanlar dahilindedir. Buradan mezun olmadan karışlaştığınız en önemli sorulardan birisi mezun olunca ne yapacağımızın sorulmasıdır. İlk olarak öğretmen olabilirsiniz. Burada aldığınız eğitim akademik olarak yolunuza devam etmenizi de sunuyor. Edebiyat dışındaki alanlarda da çalışma imkanı elde ediliyor. Örneğin yayıncılık sektöründe ya da medyada gibi alanlar. Vakıf ya da kültürel alanda çalışma yapan özel bir şirkette çalışabilirsiniz. Bunların dışında çevirmenlik yapılabilir. Akademik imkanlara baktığınızda pek çok seçmeli ders seçeneğinizin olduğunu göreceksiniz. Bu Boğaziçi Üniversitesi’nin en büyük imkanlarından bir tanesidir. Edebiyat okuyor olmanız sadece edebiyat dersleri aldığınız anlamına gelmiyor. Seçmeli derslerimizin arasında “Bilim” seçmeli zorunlu dersi de var. Pek çok farklı bölümden mesela sosyoloji, psikoloji ve tarih gibi diğer bölümlerden de seçmeli ders alabilirsiniz. Farklı düşüncelere saygı duymayı ve dünyaya farklı düşüncelerle bakmayı öğreneceğiniz bir bölüm burası. Bu bölüme gelirseniz edebiyatın hayatın dışında olmayan bir bölüm olduğunu göreceksiniz.

Merhaba arkadaşlar ben Gökçe Öztürk. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde son sınıf öğrencisiyim. Sizinde bildiğiniz gibi Türkiye’de birçok Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü var. Bölümümüzü diğer okullardan ayıran en büyük özellik Boğaziçi’ndeki diğer bölümlerle ilişki içerisinde olmasıdır. Boğaziçi’nde okuyorsanız diğer bölümlerden kopmuyorsunuz. Kendi derslerinin dışında diğer bölümlerden de seçmeli dersler alabiliyorsunuz. Bu sayede okuduğunuz metinleri bir tarihçi, bir edebiyatçı, bir politikacı gözüyle nasıl görebilirsiniz onu öğreniyorsunuz. Ben lise birinci sınıftan beri Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okumak istiyordum. Aslında hep Edebiyat okumak istiyordum ve bunu Türkiye şartlarında en iyi yapan okulun Boğaziçi Üniversitesi olduğunu düşünüyorum. Şu an olmak istediğim yerde olduğum için çok memnunum. Okula çok yüksek beklentilerle geldim. Çünkü bu alanda bir şeyler yapmak istiyorum. Burada aldığım eğitimden son derece memnun kaldım. Bu bölümü başka okullarda okuyan arkadaşlarımla konuştuğum zaman okulumuzun ve bölümümüzün fark yarattığını görebiliyorum. Okulumuzun sunduğu imkanlarla ilgili olarak bölümümüzle alakalı olan bir kütüphanemiz var. Türk Dili ve Edebiyatı okuyorsanız yıllar içinden çok fazla kitap ile haşır neşir olacaksınız. Boğaziçi Üniversitesi’nin sağladığı bu imkan sizin için daha anlamlı hale gelecektir. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü diğer okullardan ayıra başka bir özellik ise akademik kadrosunun öğrencilerle ilişkisi diyebilirim. Buradaki hocalarımızla son derece yakın ilişkiler içerisindeyiz. Bir hiyerarşi mantığı yok. Size birey gözüyle bakıyorlar ve fikirlerinize değer veriyorlar. Bu durumu hem derslerde hem de ders dışı görüşmelerinizde hissedebiliyorsunuz. Kendinizi çok rahat hissedeceğiniz ve ifade edebileceğiniz bir üniversite burası. Okumayı, yazmayı ve edebiyat alanında araştırma yapmayı seviyorsanız. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü bunun için en doğru yerdir.

Merhaba arkadaşlar ben Erdi Yüksel. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında, öğrencilerine hem İngilizce hem de Türkçe düşünme fırsatı sunmaktadır. İki dilde birden edebiyat öğrenme olanağı tanımaktadır. Bölüme gelirken motivasyonum yüksekti. Bölüme gelmeden önce Türk Dili ve Edebiyatı Programı’nın, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce dersler de sunmakta olduğunu biliyordum. Bölümümüz öğrencilere edebiyat programının yanı sıra resim, müzik ve dil bilimi gibi alanlarda da sertifika alma olanağı sunmaktadır. Bölümüme gelmeden önce hedefim akademik kariyer yapmaktı. Boğaziçi Üniversitesi’nin bunu yapabileceğim en iyi yer olduğunu gördüm. Tercih yapmadan önce hedeflerinizi belirlediyseniz bu alanda en iyi eğitimi alabileceğiniz yer Boğaziçi Üniversitesi’dir.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

BENZER VİDEOLAR

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link