BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Bilgisayar Mühendisliği BölümüÖnceki Menüye Dön

  • SAY

    4 Yıl

  • Mühendislik Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 775
    2022 : 315
    2021 : 327

    2023 : 544.503
    2022 : 547.164
    2021 : 521.307

    2023 : 100
    2022 : 90
    2021 : 90

Merhaba, ben Başak Tuğçe Eskili. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Burada geçirdiğim 4 yılın ardından rahatlıkla söyleyebilirim ki bu bölümde dünya standartlarında bilgi donanımı yüksek, başarılı mühendisler olarak yetişiyoruz. Şimdi size bölümden bahsetmek istiyorum. Bölüme başladığınız ilk sene genel mühendislik derslerinin yanında programlamaya giriş derslerimiz var. 2.sınıfta bölüm derslerimizin sayı artıyor. 3.sınıfa geldiğinizde ise ağırlıkta olarak bölüm dersleri alıyoruz. Bu dersler hem yazılım hem donanım içerdiğinden bilgisayarların işletim sistemleri, veri tabanları ve algoritmalar gibi pek çok alanda bilgi sahibi oluyoruz. Bilgisayar Mühendisliği’nin en sevdiğim yanı, uygulanabilir olması. Öğrendiğimiz hemen her şeyi anında uygulayıp ortaya bir ürün koyabiliyoruz ve bu motivasyonumuzu çok yüksek tutmamızı sağlıyor. Çünkü, derslerimizin çoğu laboratuvarlarla ve projelerle destekleniyor. Son sınıfa geldiğimizde ise kendi bölümümüz ve diğer bölümlerde açılan pek çok seçmeli dersler ilgi alanımıza göre uyanları seçip programımıza ekleyebiliyoruz. Tüm bu 4 yılın sonunda öğrendiklerimiz kullandığımız bir bitirme projesi yapıyoruz ki işin en eğlenceli kısmı aramızda düzenlendiğimiz proje yarışmaları. Bu bölüme geldiğinizde dilerseniz endüstri, matematik ve fizik alanlarında çift anadal yapabilir başka çok bölümde yan dala başvurabilirsiniz. Ayrıca Exchange (Öğrenci Değişim Programı), Erasmus (Öğrenci Değişim Programı) programlarıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin yurtdışında anlaşmalı olduğu okullara 1 veya 2 dönem misafir öğrenci olarak gidebilir, çok farklı deneyimler kazanabilirsiniz. Mesela, ben 3.sınıfın ilk dönemini The Stake of New York Üniversitesi’nde geçirdim. Yeni insanlar, yeni yerler keşfetmenin yanı sıra özgüvenimi artıran en önemli şey, burada alışmış olduğum eğitim standartları sayesinde orada hiç zorlanmayışımdır. Üniversite hayatımıza pek çok aktivite sığdırabilirsiniz. Mühendis olmanız buna asla engel değildir. Mesela, ben üniversitenin ilk iki senesinde İşletme ve Ekonomi Kulübü’nde çalıştım. Dalış Kulübü’nde çok vakit geçirdim, gezilere katıldım. Şu anda da Öğrenci Temsilciliği yapıyorum. Eğer zamanınızı iyi değerlendirirseniz hem dersleri rahatça takip edebilir hem de üniversitenin sosyal ortamına dahil olabilirsiniz. Burada hayatınız hiç olmadığı kadar renkli geçecek. Bu renkli ortamın bir parçası olmak isterseniz, sizi Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne bekliyoruz.

Merhaba, ben Ezgi Yücetürk. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Aslen Adanalıyım burada yurtta kalıyorum. Boğaziçi Üniversitesi aynı zamanda benim yaşam alanım. Boğaziçi Üniversitesi, isteyene fırsat isteyene sorumluluk veren bir üniversite. Mesela, çoğunluğun hazırlık ve 1.sınıf öğrencilerinin oluşturduğu benimde içinde olduğum oldukça aktif bir Öğrenci Temsilciliği Kurulu var. İsteyen herkes bu kurula katılıyor, sesini duyabiliyor ya da kurul aracılığıyla istediklerini iletebiliyor. Yönetim her daim zaten kurulla beraber çalışıyor. Bilgisayar Mühendisliği temsilcisi olarak diyebilirim ki öğrenciler hocalar ve yönetim arasında gerçekten üst düzey bir ilişki var. Biz derslerimiz hakkında hocalara geri bildirim verebiliyoruz. Kendi öğrenci odamızı tasarlayabiliyoruz ya da hocalarımızla birlikte etkinlik yapabiliyoruz. Bilgisayar Mühendisliği, gerek akademik gerekse insani ilişkiler açısından üniversiteye örnek olacak nitelikte. Bölüme ilk girdiğimde daha önce uğraşmadığımdan programlamayı öğrenemeyeceğimi, sınıfın gerisinde kalacağımı düşünüyordum. Ancak hocalarım, arkadaşlarım, tanıdığım tanımadığım herkes öğrenmeme yardımcı olacak ne varsa ellerinden geleni yaptılar. Çünkü, Bilgisayar Mühendisliği’nde olmak böyle bir şey. Çevrenizde akademik hayat dışında öğrenebileceğiniz sınırsız kaynak var. Şimdi ise bölümümde programlamayı da çok seviyorum. Hazırlıktan itibaren Dans, Bilişim ve Yön Eylem Araştırma gibi birçok kulüpteydim. Farklı uğraşlarla uğraştım. Exclaim, Isacc gibi uluslararası öğrenci organizasyonlarındaydım. Yurtdışına çıkma şansı buldum ve yabancı arkadaşlar edindim. Bunlar Boğaziçi Üniversitesi’nin bana iyi bir mühendislik eğitimi dışında verdiği şeylerdir. Sunduğu fırsatlardı. Gelin ve sizde kendi hikayenizi oluşturun.

Merhaba, adım Atakan. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğindeki 4.yılım. Bölümümüzde birçok lisans ve lisansüstü ve doktora öğrencisinin katkıda bulunduğu TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu), AB (Avrupa Birliği), BAP (Bilimsel Araştırma Projesi) ve Sanayi Bakanlığı gibi kuruluşların desteklediği birçok proje yürütülmektedir. Devam etmekte olan veya yakın zamanda tamamlanmış projelerden bazıları, Twitter gibi bazı sosyal medyalardaki veri analizi anlamlandırılması ve toplumsal olaylarla ilişkilendirilmesi, kamera tabanlı interaktif bir işaret dili eğitimi tasarlanması ve son olarak Fatih Projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin bilgi erişimi kolaylaştırmak için online bir soru-cevap sisteminin tasarlanması. Bunlar gibi bilimsel çalışmalar dışında, mobil uygulama geliştirme, oyun geliştirme, AR-GE (Araştırma-Geliştirme) departmanlığı ve gömülü sistemler gibi yazılım sektörü başta olmak üzere ram, işlemci, hard disk, ekran kartı, ana kart gibi ürünlerin tasarlanması ve üretimi konusunda da donanım sektöründe birçok çalışma alanı mevcuttur. Bunca alan varken Boğaziçi Üniversitesi gibi bir yerden mezun oluyorsanız iş bulma konusunda pek sıkıntı çekmiyorsunuz. Benden önce mezun olan birçok arkadaşım ya Facebook, Google, Twitter, Turkcell gibi büyük şirketlerde kendilerine yer buldular ya da dünya çapında hatırı sayılır üniversitelerde master eğitimlerine başladılar. Mezuniyetimden sonra akademik kariyerime devam etmeye karar verdim. Bu konu yurtdışındaki birkaç üniversiteye başvuruda bulundum. Bu başvurularda Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olmam çok faydalı oldu. Şu an ki bölümümün de bu konularda okulu seçmekte olsun, referans mektuplarında olsun bana katkısı çok fazlaydı. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği eğitim kalitesi, akademik kadrosu, sosyal etkinlikleri ve öğrenci öğretmen ilişkileri açısından hatırı sayılı bir üniversite. 4 yıl boyunca aldığınız eğitim sizi her açıdan çalışma ortamına hazırlıyor.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link