BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.789

Orta Öğretim Fen-Matematik Alanları Eğitimi Bölümü

  • SAY

    4 Yıl

  • Eğitim Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 38835
    2022 : 31327
    2021 : 35424

    2023 : 472.102
    2022 : 480.560
    2021 : 410.106

    2023 : 20
    2022 : 20
    2021 : 20

Merhaba arkadaşlar ben Pelin Gürel. Boğaziçi Üniversitesi, Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi, Fizik Öğretmenliği Programı son sınıf öğrencisiyim. Fizik Öğretmenliği Programı hazırlık sınıf hariç dört yıl sürmektedir. Bölümün ilk senesinde matematik, fizik ve kimya derslerini, Fen-Edebiyat Fakültesi’nden alıyoruz. Daha sonraki yıllarda ağırlıklı olarak Eğitim Fakültesi’nden bu alanla ilgili eğitim derslerini alıyoruz. Bölümümüzün son iki döneminde iki adet zorunlu stajımız bulunmaktadır. Bu stajlar genellikle biri devlet biri özel okullarda yapılıyor. Bu okulların eğitim dilleri genellikle İngilizce olarak tercih ediliyor. Biz de bu sayede İngilizce fen eğitimi veren okullarda tecrübe sahibi olmuş oluyoruz. Ayrıca isteyen öğrenciler Erasmus plus programıyla yurt dışındaki okullarda staj yapabiliyor. Bölümümden mezun olunca devlet ya da özel okullarda fizik öğretmeni olarak çalışabilirim. Bunun yanı sıra farklı sektörlerde eğitimle ilgili birimlerde çalışabilirim. Bunların yanı sıra mezun olduğumda akademik kariyer de düşünebiliyoruz. Eğitim dilimiz İngilizce olduğu için bunların hepsini yurt dışında da yapabiliyoruz. Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etmemin sebebi Türkiye’deki en iyi fizik öğretmenliği bölümüne sahip olmasına inanmamdır. Eğitim dilinin İngilizce olması ve eğitiminin kalitesi bunun yanı sıra öğrencilere sunulan imkanların çokluğu beni bu üniversiteye yönlendirdi. Ve gerçekten çok kaliteli bir eğitim aldığıma inanıyorum. Fizik benim her zaman araştırmayı sevdiğim bir bilim olmuştur. Öğretmenlik ise her zaman yapmayı istediğim bir meslekti. Bunun için fizik öğretmenliğinin benim için uygun bir bölüm olduğuna karar verdim. Bu bölümü seçerken başlıca iki tane kaygım vardı. Bunlardan bir tanesi fizik biliminin zor olmasıydı. Diğeri de öğretmen olup olmamakla ilgiliydi. Fiziğin zorluğunu hocalarımın desteğiyle başarılı bir şekilde atlattım. Diğer kısmı da zaman içinde eğitim dersleri alarak ve bilinçlenerek bu işi sevdiğimin farkına vararak atlattım. Artık öğretmenlik konusunda kendime güveniyorum ve bu meslekte başarılı olabileceğimi düşünüyorum. Hangi konuyu nasıl öğretmem gerektiği konusunda artık daha bilinçliyim. Konularla ilgili öğrenme zorluklarının farkındayım. Bu bağlamda farklı öğretim yöntemlerini başarıyla uygulayabileceğime inanıyorum. Mezun olduktan sonra yurtiçinde ya da yurtdışında öğretmenlik yapmayı planlıyorum. Daha sonrası için yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak istiyorum. İzleyeceğim bu yolun yüksek lisans ve doktora için daha anlamlı olduğuna inanıyorum. Bu bölümden mezun olurken sadece fizik öğretmenliği diplomasını yanımda götürmüyorum. Ultimate Frisbee takımında 5 yıldır oynuyorum. Bunun dışında New York eyalet üniversitelerinin birinde bir dönem öğrenci olarak bulundum. Bölüm hocalarımın projelerinden bazılarında yardımcı oldum. Bütün bunların beni gerçekten çok zenginleştirdiğine inanıyorum, sizin de bunları yaşamanızı isterim.

Merhaba arkadaşlar ben İbrahim. Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Bölümü Kimya Öğretmenliği Programı son sınıf öğrencisiyim. Kimya Öğretmenliği Programı, Kimya Bölümü’nden aldığımız derslerle Eğitim Fakültesi’nden aldığımız dersleri bir araya getirip lise de uygulayacağımız yöntemleri öğrendiğimiz bir bölümdür. Kimya Öğretmenliği Programı’nda Kimya Bölümü’nden bir çok ders alıyoruz. Fizik, kimya gibi dersleri ilk yıllarda alıyoruz. İleriki yıllarda kendi bölüm derslerimiz ve Eğitim Fakültesi’nden aldığımız derslere ağırlık veriliyor. Bunlar pedagojik derslerdir. Kimya Bölümü derslerimizi liselerde nasıl öğreteceğimizi öğreniyoruz. Bir çok seçmeli ders alabiliyoruz. Kendi alanımızla ilgili ya da ilgili olmayan herhangi bir bölümünde seçmeli ders seçme şansımız bulunuyor. Bölümümüzdeki öğretim üyelerinin bireysel çalışmalarının yanı sıra TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) ve AB (Avrupa Birliği) projelerinde yer alıyoruz. Herkes istediği gibi bu projelerde yer alma şansı buluyor. Ben Fen Teknoloji ve Mühendislik alanlarında araştırma yapan FETEMM’de (fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik) yer alıyorum. Eğitim Fakültesi olmamızdan kaynaklı olarak son sınıfta iki dönem boyunca staj yapıyoruz. İstanbul’daki devlet okullarında ve özel okullarda bu stajı yapabilmekteyiz. Eğitim dilimizin İngilizce olması sayesinde yapancı dil ile eğitim veren okullarda da staj yapma olanağımız bulunuyor. Mezun olduktan sonra devlet okullarında ya da özel okullarda öğretmenlik yapabiliyoruz. Ayrıca Kimya Bölümü’nden ders aldığımız için Kimya Bölümü üzerine kendimizi geliştirebiliriz. Boğaziçi Üniversitesi’nin herkes tarafından bilinen eğitim kalitesinin yüksek olması, eğitim dilinin İngilizce olması bu bölümü tercih etmem için geçerli en büyük sebeplerdendir. Boğaziçi Üniversitesi’nin sunduğu sosyal aktiviteler yurtiçi ve yurtdışı staj imkanları tercih sebeplerimden bazılarıdır. Lise yıllarımdan beri kimya derslerini hep sevmişimdir. Hem öğrenmeyi hem de öğretmeyi sevdiğim için kimya öğretmenliğini seçtim. Boğaziçi Üniversitesi’nin sunduğu imkanların başında sosyal aktiviteler geliyor. Her öğrenciye hitap eden bir çok farklı kulüp vardır. Ben Folklör Kulübü’nde dansçılık yapıyorum. Mezuniyet sonrasında yüksek lisans yapmayı ve öğretmen olarak göreve başlamayı düşünüyorum. Her zaman öğretmen olmak istiyordum. Burada aldığım eğitim sayesinde iyi bir kimya öğretmeni olacağımı düşünüyorum. Kimya eğitimi alanında yapmak istediklerimizle Boğaziçi Üniversitesi’nin birikimini bir araya getirmek ve bu deneyimi yaşamak istiyorsanız, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Programı’na bekliyoruz.

Merhaba ben Buket Semercioğlu. Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü’nde, Matematik Öğretmenliği Programı’nda okuyorum. Bölümümüz hazırlık hariç dört yıldır. Bölümümüzde Fen Edebiyat Fakültesi’nden aldığımız dersler okutulmaktadır. Bunlar matematik dersleri ağırlıklıdır. Eğitim Fakültesi’nden pedagojik dersleri alıyoruz. Matematik dersleri de alıyoruz. Sınırsız seçmeli ders alma hakkımız da bulunmaktadır. Bunlar dil dersleri, yüzme dersleri ve dans dersleri gibi pek çok farklı derslerdir. Bölümümüzün öğretim üyelerinin bireysel çalışmaları olduğu gibi aynı zamanda TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) ve AB (Avrupa Birliği) çalışmalarımız da bulunmaktadır. Örneğin bazı derslerimizde öğretmenlerimiz TÜBİTAK projesi için bizlerden yardım alıyor. Son iki dönemimizde zorunlu stajlarımız vardır. Bu stajlarımızı çok iyi ve köklü okullarda yapıyoruz. Örneğin bir önceki dönem Çapa Fen Lisesi’nde yaptığım stajımı bu dönem Robert Koleji’nde tamamlamış durumdayım. Bunlara ek olarak isteyen öğrenciler bir ya da iki dönem Erasmus ya da Exchange programlarına katılabilirler. Eğitim Fakültesi öğrenciler Erasmus programı dahilinde aynı zamanda staj yapma olanaklarına sahiptirler. Ben Hollanda’da Erasmus programına katıldım aynı zamanda staj yaptım. Bölümümüzden mezun olduğumuzda hem de devlet hem de özel okullarda çalışma imkanımız bulunmaktadır. İsteyenler bunun dışında kendilerini akademik anlamda geliştirebilirler. Eğitim ve danışmanlık firmalarında da çalışma imkanı bulabilmekteyiz. Eskilerden beri matematik dersine olan ilgim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nü seçmeme sebep oldu. Boğaziçi Üniversitesi’ni kendimi geliştirebileceğim en iyi üniversite olduğu için seçtim. Burada beklentilerimin çok üzerinde bir eğitim aldım. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine sadece akademik anlamda değil sosyal anlamda da bir çok imkan sunuyor. Ben de bu kapsamda Radyo Boğaziçi’nde bir program yaptım ve Boğaziçi Üniversitesi’nin Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün çocuklarla yürüttüğü bir projede yer aldım. Mezun olduktan sonra öğretmen olmak ve bu mesleğimi akademik açıdan da desteklemek istiyorum. Sizde bu zenginlikten yararlanmak ve fark yaratmak istiyorsanız sizleri de Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Programı’na bekliyoruz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link