BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.392

Sosyoloji Bölümü

  • EA

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 3042
    2022 : 2456
    2021 : 4074

    2023 : 473.049
    2022 : 483.573
    2021 : 418.032

    2023 : 55
    2022 : 55
    2021 : 65

Merhaba benim ismim Zafer Yenal 15 senedir yaklaşık 15 senedir Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde dersler veriyorum araştırmalar yapıyorum çalışma konularım arasında Yemek Sosyolojisi, Kalkınma Sosyolojisi, Ekonomi, Politik ve de Tarihsel Sosyoloji bulunmakta. Bugün size burada kısaca bölümümüzü tanıtmak istiyorum. Bölümümüz üniversiteyi üniversite yapan bölümlerin başında gelmektedir. Çünkü bu bölüme gelen öğrenciler eleştirel düşünmeyi öğrenir. Topluma belli bir mesafeden bakarak toplumdaki sorunları tespit etmeyi öğrenir. Tespit ettiği bu sorunları nasıl çözmesi gerektiğini de burada öğrenir. Bir üniversite öğrencisinin üniversitede öğrenmesi gerek en temel beceriler ve en temel düşünme yöntemleri burada öğrenilir. Bunları öğrenen öğrenciler kariyerlerine çok sağlam bir şekilde devam eder. Bölümümüzde ders programı öğrencinin kendisine göre hazırlayabileceği en esnek biçimde hazırlanmıştır. Öğrenciler ilk iki sene genelde zorunlu dersler alırlar. Bu iki sene boyunca bir çok seçmeli dersleri de vardır. Üçüncü ve dördüncü sınıfta bölüm içi ve bölüm dışı elektif (kendine faydalı) derslere yönelirler. Bölümümüzde çift anadal programları mevcuttur. Ekonomi, Siyaset, Felsefe, Tarih ve Psikoloji Bölümleriyle çift anadal programları bulunmaktadır. Bölümümüzde yapılan araştırmalara uluslararası kuruluşlarında destek verdiğini söylemek istiyorum. Bölümümüz Erasmus ve diğer değişim programlarını kullanan en aktif bölümler içerisinde yer almaktadır. Bölümümüzde 40’tan fazla bölüm ve üniversiteyle Erasmus ve Exchange anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bu okullar hem Amerika da hem Avrupa da hem de dünyanın çeşitli yerlerinde yer alan okullardır. Bunlar sosyoloji ve antropoloji alanlarında önde gelen okullardır. Staj yapmak isteyen öğrencilerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Staj alanları ise pazarlama, insan kaynakları, basın ve reklamcılık gibi alanlardır. Biz de öğretim üyeleri olarak öğrencilerimize bu konuda elimizden gelen desteği veriyoruz. Yurtdışı bağlantılar konusunda Sosyoloji Bölümü en aktif bölümlerin başında gelmektedir. Bu sayede birçok öğrencimiz lisansını bitirdikten sonra master ve doktoralarını yurt dışındaki önde gelen üniversitelerde yapabiliyor. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerin iş olanakları geçen yıllara nazaran artmış durumdadır. Bu durum Türk ekonomisinin geçirdiği dönüşüm ile alakalıdır. Pazarlama, piyasa araştırmaları, reklamcılık ve medya öne çıkan istihdam alanlarımız arasındadır. Sinemayı, sanatı, edebiyatı, okumayı ve yazmayı seviyorsanız burası tam aradığınız yer. Bütün bunları kullanarak dünyaya belli bir mesafeden ve eleştirel bir şekilde bakmayı burada öğreneceksiniz.

Merhaba arkadaşlar ben Serra Battaloğlu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde son sınıf öğrencisiyim. Liseden mezun olduğumda hangi bölümü okumak istediğimden emin değildim. Fakat sosyal bilimler eğitimi almak istediğimi biliyordum. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün çalışmalarını incelediğimde iyi bir eğitim alabileceğimi fark ettim. Aynı zamanda başka bir sosyal bilim alanıyla çift anadal yapabilme imkanının bulunduğunu fark ettim. Bu sebeple bu bölümü ve okulu tercih ettim. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden beklediğim eğitimi aldım. Aldığım eğitimden çok memnunum. Çünkü burada eleştirel düşünmeyi, sorgulamayı ve analiz yapmayı öğrendim. Bu bölüme gelmeden önce bu konular hakkında şüphelerim vardı. Ama Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü verdiği eğitimiyle kafamdaki bütün şüpheleri ortadan kaldırdı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji programı çok esnek bir programdır. İsteyen öğrenciler farklı alan ve programlarla çift anadal yapabiliyor. Ben Ekonomi Bölümü’yle çift anadal programındayım. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün kendine ait bir kültürü var. Bu kültür sayesinde hocalar ile çok rahat iletişim kurabiliyoruz. Onlara kafamızdaki soruları rahatça sorabiliyoruz. Kendinizi keşfedeceğiniz ve hayatınızı şekillendireceğiniz yer Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’dür.

Merhaba arkadaşlar ben Ahmet Arslan. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji son sınıf öğrencisiyim. Mezuniyet sonrası Sosyoloji Bölümü’nde kalıp akademik kariyer sürdürmeyi düşünüyorum. Öncelikle ülkemizde ya da yurt dışında bir yüksek lisans yapmak istiyorum. Ardından doktora yapmak istiyorum. Sonrasında ülkemizde akademisyen olmak istiyorum. Bunun dışında STK’larda yani sivil toplum kuruluşlarında çalışabileceğimi düşünüyorum. Aldığım eğitimin yurtiçi ya da yurtdışında bir STK’da çalışabilmem için faydalı olacağını düşünüyorum. Kariyer planımın şekillenmesinde bölümde aldığım eğitim çok yardımcı oldu. Bizim bölümümüzde ders programımız diğer bölümlere göre daha rahattı. Bu sayede seçmeli dersler sayesinde diğer alanlara yönelebildim. Örneğin bu bölümde okurken bir yandan İtalyanca öğrendim. Bu da okulun imkanları sayesinde oldu. Kariyerim için çok önemli bir adım atmış oldum. Bölüme gelirken akademisyen olmak istiyordum. Hala aynı fikirdeyim. Aldığım eğitim de bu konuda beni destekledi. Üniversiteye girecek arkadaşlar üniversiteleri sadece meslek edinecekleri bir vasıta olarak görmesinler. Kendilerini geliştirecekleri bir yer olarak görsünler. Sadece dersleriyle değil sosyal hayatlarıyla da ilgilensinler. Üniversitenin her alanını kullansınlar ve unutmasınlar seçtikleri üniversite sadece dört yıl boyunca değil, hayatları boyunca etkisini sürdürecektir. Uluslararası bir eğitim için Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü seçmenizi tavsiye ederim.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link