BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.370

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

  • SAY

    4 Yıl

  • Mühendislik Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 1669
    2022 : 1143
    2021 : 1047

    2023 : 539.185
    2022 : 539.430
    2021 : 505.323

    2023 : 90
    2022 : 90
    2021 : 90

Merhaba ben Deniz Şenel. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisiyim. Şimdi sizlere bölümle ilgili kısa bilgiler vereceğim. Bu bölüm Elektrik ve Elektronik Mühendisliği disiplininin dokuz temel alanında araştırmalarını sürdürmekte olan 24 tam zamanlı 11 yarı zamanlı öğretim üyesi kadrosuyla lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir. Lisans eğitimi sürecinde öğrenciler dört farklı kategoride dersler almaktadır. Bu kategoriler matematik ve temel bilimler, beşeri bilimler, genel mühendislik ile Elektrik Elektronik Mühendisliği uzmanlık derslerinden oluşmaktadır. Öğrenciler ana programlarına ek olarak farklı fakülte programlarını içeren çift anadal programlarına katılabilmektedirler. Bölümümüz öğrencilerinin eğilimlerine baktığımızda fizik ve matematik çap programlarının popüler olduğunu söyleyebiliriz. Öğrenciler ayrıca 11 farklı alanda sunulan yan dal programlarına da kayıt yaptırabilmektedir. Bu programlar ile öğrenciler üniversite sonrası için donanımlarını geliştirebilmektedir. Mikro elektronik tasarımdan haberleşmeye, robotikten nano teknolojiye, biyomedikalden kuramsal çalışmalara kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalar, aynı zamanda yeni araştırmacıların yetiştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen 300 den fazla üniversitesiyle değişim programı anlaşması bulunmaktadır. Bu üniversitelerden gelen öğrenciler üniversitemizde misafir edilirken bölüm öğrencilerine de Georgia Institute of Technology, Münih Teknik Üniversitesi gibi önde gelen Amerikan ve Avrupa üniversitelerinde değişim programları imkanları sunulmaktadır. Lisans eğitiminin önemli bir parçası stajlardır. Öğrenciler yaz dönemlerinde toplam 60 iş günü stajlarını tamamlamakta ve endüstride deneyim kazanmaktadır. Sektörün önde gelen şirketleri tarafından bölümümüze ayrılmış stajyer kontenjanları mevcuttur. Bölüm mezunları Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin elektronik tasarım, sinyal işleme, robotip, haberleşme gibi tüm alt branşlarında çalışabilirler. Bunun yanında profesyonel yaşamlarını, lisans eğitimlerinin kendilerine kazandırdığı donanım ile temel bilimler ve finans gibi farklı alanlarda devam etmektedir. Mezunlarımızın yönelimine baktığımızda onları akademisyenlik arge mühendisliği, yöneticilik, girişimcilik, finans ve bankacılık alanlarında başarılı olduğunu görüyoruz. Kaliteli bir eğitimi kaliteli bir ortamda almak istiyorsanız sizleri Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne bekliyoruz.

Merhaba ben Aybüke Çalıkoğlu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisiyim. Lisede matematik ve fen dersleri ağırlıklı bir eğitim almış biri olarak mühendislik bana daha yakın bir tercihti. Önümdeki seçenekleri değerlendirdiğimde ise Elektrik Elektronik Mühendisliğinin bu konuda daha önde olduğunu gördüm. Ve bu nedenle Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü seçtim. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğini tercih ederken ben de her lise öğrencisi gibi çok fazla araştırma yapmadım. Ancak buraya geldikten sonra şunu söyleyebilirim ki Boğaziçi Üniversitesi hem akademik anlamda hem de soysal imkanlar bakımından burada okurken beni çok mutlu ediyor. Boğaziçi Üniversitesi çok iyi bir akademik eğitim veriyor, çok iyi teknik eğitim veriyor, çok iyi mühendislik formasyonu veriyor ve bunların dışında burası çok sosyal bir okul. Bu koşullar her üniversitede bulabileceğiniz şeyler değil. Bu durumu değerlendirirsek benim beklentilerim fazlasıyla karşılanmış durumdadır. Boğaziçi Üniversitesi’nde iyi bir üniversitede olması gereken bütün imkanlar mevcut. Buna ek olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi kendini entelektüel ve sosyal açıdan çeşitli kulüp aktiviteleriyle geliştirebilir. Sizi değiştiren tek şey sosyal olanaklar değil. Burada hocalarla olan iletişim çok iyi durumda. Hocaların kapıları her zaman öğrencilere açık. Onlara aklınıza gelen her şeyi her zaman sorabilirsiniz. Size her konuda destek olmaya çalışırlar. Bu durum bu bölümün zenginliklerinden birisidir. Eğer siz de bittiğine üzüldüğünüz bir üniversitede eğitim almak istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi’ne gelin.

Merhaba ben Kaan Oktay. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisiyim. Rekabetçi öğrenci profili ve üniversite sınavında çok yüksek puan alan öğrencilerle birlikte eğitim görmek benim tercih sebeplerimden bir tanesiydi. Bunun yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi’nin mezun olduktan sonra yurt dışı olanaklarının yüksek olması da benim tercih sebeplerimden bir tanesiydi. Bölümüm hakkındaki kararımı lise 3. Sınıfın yaz aylarında vermiştim. Bölümümü tercih etmeden önce bölümüm hakkında bir çok fikre sahiptim. Bu konu hakkında bir çok hocayla konuşma imkanı buldum. Bu sayede bölümüm hakkında ve bölümümün çalışma alanları hakkında (örneğin nano teknoloji, biyoteknoloji ve yarı iletkenler teknolojisi gibi ) bilgi sahibi oldum. Bunları öğrenince bölüme gelmek için motivasyonum yükseldi. Bu motivasyonu yüksek başarılı öğrenci potansiyeline katılma isteği devam ettirdi. Mezuniyetimin ardından akademik çalışmalarıma devam etmek istiyorum. Bunun için yüksek lisans ve ardından yurt dışında doktora imkanlarını değerlendirmek istiyorum. Uluslar arası tanınırlığı ve akreditasyonu yüksek bir öğretim kurumunda bulunmak istiyorsanız burayı tercih edin.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link