BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.786

Uluslararası Ticaret Bölümü

Merhaba ben Öykü Bargan. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Uluslararası Ticaret Bölümü disiplinler arası eğitim veren bir bölümdür. Uluslararası odaklıdır. Bu şekilde uluslararası ticaret etkinliklerini, yönetim için gerekli olan uzmanlık konularını içeren bir lisans programıdır. Bölümümüzde pazarlama, girişimcilik, finans, muhasebe, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret yönetimi gibi dersler verilmektedir. Bunun dışında seçmeli ders olarak; edebiyat, felsefe, sosyoloji gibi bölümlerden seçmeli ders alabiliyoruz. Aynı zamanda Turizm İşletmeciliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde yandal ve çift anadal programları yapabiliyoruz. İleriki yıllarda çok uluslu şirketlerde üst düzey mevkilerde çalışarak ya da kendi işyerinizi kurarak uluslararası sahne de iş kadını olarak yer almak isteyen adaylara Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nü tavsiye edebilirim.

Merhaba ben Yusuf Orkun Tibet Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü dördüncü sınıf öğrencisiyim. Bölüm öğrencileri derslerde gördüğü konular olan, pazarlama, staj, finans, ekonomi, gibi konularda istedikleri şirketlerde çok rahat bir şekilde staj olanaklarına sahip olabiliyorlar mezun olan öğrenciler genel olarak, pazarlama, finans, satış gibi konumlarda çalışıyorlar. Kendimden örnek verirsem danışmanlık konusunda staj yaptım. Kariyerime bu konuda devam etmek istiyorum. Ben üniversite sınavı çıkışında iktisadi bir bölüm okumak istediğimi biliyordum. Zaten bu konular arasında işletme, ekonomi ve uluslararası ticaret vardı. Ders programına baktığımda Uluslararası Ticaret Bölümü’nün benim beklentilerimi karşılayacağını düşündüm. Burada Boğaziçi Üniversitesi’nin geçmişi başarısını da görebiliyoruz. Bunların yanında uluslararası bilimler yüksek okulunun sizlere verdiği akademik eğitimin yanında teoriyi de görme imkanı sağlıyorsunuz. Uluslararası Ticaret Bölümü fark yaratıyor. Çünkü burada farklı konularda dersler görüyorsunuz. Benim aldığım uluslararası ilişkiler dersi sayesinde gündemi çok rahat takip edebiliyorum. Bunun yanında ekonomi dersi sayesinde ekonomi gündemi hakkında fikrim var. Ayrıca bölümümüzde zorunlu staj uygulaması var. Bu stajlar sayesinde mezun olmadan önce ciddi bir iş tecrübesine sahip oluyorsunuz. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde beklentilerinizin üzerinde bir eğitim göreceksiniz. Bütün bunların yanında Boğaziçi Üniversitesi’nin size sağladığı inanılmaz bir şekilde sosyal hayatınız olacaktır. Bu nedenle hepinizi Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’ne bekleriz.

Merhaba ben Uluslararası Ticaret Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi İlke Bıçakçı. Bölümümü seçerken kaygılarım vardı. Burada soluduğum ortam ve bölümün yarattığı olanaklar kaygılarımın yersiz olduğunu gösterdi. Eğitimin üçüncü yılına yaklaşırken sizlere şunu söyleye bilirim ki bu bölüm beni daha iyi bir dünya insanı yaptı. Ekonomik ve politik konuları güncel bir şekilde takip edebiliyorum ve anlayabiliyorum. Bence Türkiye gibi dalgalanmalar yaşayan ülkenin, işletmelerinde çalışacaksanız bu konu oldukça önemli. Mezun olduktan sonra birkaç sene iş deneyimi edinip yurtdışında yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Bölümümde aldığım interdisiplinel eğitim ve yaptığım stajlar kariyer planlamamda çok etkili oldu. Bölüm mezunlarının başarıları da bizler için iyi örnekler oluşturuyor. Bu bölüm mezunları çok farklı alanlarda çok farklı fonksiyonlarda görev alabilirler. Bu bölümde aldığınız eğitim zaten size bunu sağlıyor olacak. Bu olanakların farkında olmanızı ve sonuna kadar kullanmanızı öneririm
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link