BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Spor Kurulu

Merhaba arkadaşlar, ismim Ege Cevat Emre. İnşaat Mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim. Bugün sizlere Boğaziçi Üniversitesi’ndeki spor organizasyonundan ve bu organizasyondan sorumlu olan kurul Spor Kurulundan bahsedeceğim. Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu, 120 yıllık bir geçmişe sahip, bir tarihe sahip. Bu tarihte de çeşitli branşlarda spor olanakları sağlamıştır. Bunlar, şu an 18 tane branşımız vardır. Bu branşlarda, ilk olarak etkinliğimizi 1898 yılında Field Day (İlk Atletizm Oyunları) adı altında atletizm takımı ile yaptık. Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampüsümüz, sporun ana kampüsü olarak sayabiliriz. O kampüste basketbol kapalı spor salonu aynı zamanda basketbol kapalı spor salonunda hentbol branşı gibi diğer branşlar devam etmekte. Aynı zaman Uçaksavar Kampüsümüzde açık bir futbol sahası bulunmakta ve bu futbol sahasının yanında atletizm sporunu devam ettirmekteyiz. Bir diğer kampüsümüz olan Hisar Kampüsümüz de kapalı havuzumuz bulunmakta ve kapalı havuzda yüzme ve su topu branşları sürdürülmekte. Güney Kampüste ise, açık ve kapalı olmak üzere teniz kortlarımız bulunuyor. Aynı zamanda Güney Kampüsümüzde voleybol sporu devam etmekte. Bunun haricinde kampüs dışarısında kürek ve yelken sporlarımıza devam etmektedir. Bizim mottomuz olan, her Boğaziçi Üniversitesi üyelerinin bir sporu vardır ile ilerlerken bunları teşvik etmek amacıyla, eylülde başlayıp mayısa kadar çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Bu organizasyonların en büyüğü olan ve Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olan, Sportfest uluslararası bir spor festivalidir. Bu sport festivaline uluslararası düzeyde 600 lisanlı sporcu ve Türkiye’den bizim belirlediğimiz Türk üniversitelerin katıldığı bir hafta sonu, daha doğrusu 4 gün olarak geçmektedir. Sportfest organizasyonun yanında Spor Kurulu olarak sene boyunca 2 tane daha ana organizasyonumuz bulunmaktadır. Bunlardan biri mottomuz olan her Boğaziçi Üniversite’linin bir sporu vardırı ön plana çıkartmak amacıyla Uçaksavar açık spor tesislerinde düzenlediğimiz, 1898 yılına dayanan Field Day (İlk Atletizm Oyunları) organizasyonudur. Bunun yanında her yıl aralık ayında düzenlediğimiz yılın en iyi adamları, spor insanlarına ödül verdiğimiz, Boğaziçi Üniversitesi spor ödülleri bulunmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulunu, diğer herhangi bir spor organizasyon en büyük özelliği, okul bünyesinde bulunan spor branşları ve lisanlı sporcuları tek çatı altında toplamasıdır. Her Boğaziçi Üniversite’linin bir sporu vardır, sizleri de bekliyoruz.

Merhabalar, Ziya Güvenalp. Ekonomi Bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Tenis Takımının sporcusuyum. Her Boğaziçi Üniversitelinin bir sporu vardır mottosunu hepimiz biliriz Boğaziçi Üniversitesi’nde. Öğrenciler buraya geldikleri zaman bilirler ki, bir spora bir şeye ilgi duydukları anda onları yönlendirecek bir ekip ve onlara destek olacak bir üniversiteleri vardır. Birçok takımımız eğitimlerini sıfırdan başlayan öğrencileri göz önüne alarak yaparlar. Onları eğitir. Daha sonra takımlar için yetiştirirler. Böyle olmayan takımlarımızda, tenis gibi basketbol gibi kendi aralarında seçmeler yapıp, geriye kalan seçilmeyen amatör sporcuları da oynamaları için gerekli materyalleri ve gerekli imkanları sağlayarak, yine onları desteklerini sürdürürler. Amacımız, bütün Boğaziçi Üniversiteli öğrencilerin okudukları dönemin bir bölümünde Boğaziçi Üniversitesi’nde sporla tanışmaları olmaları, sporu sevmiş olmaları. Bunların dışında, profesyonel takımlarımız her zaman yıl içerisinde turnuvalara katılırlar. Üniversiteler arası liglerde. En belirgin başarılarımız, kürek takımımız büyük bir istikrarla sürdürmektedir mücadelesini. Tenis takımımız son 2 sene süper ligde mücadele etmekte. Ayrıca bunların dışında amatör sporculara yönelik olarak da okul çevresinde sürekli turnuvalar yapılmakta. Boğaziçi Üniversiteli sporcu sene içerisinde ortalama, haftada 3 kere antrenmana gidip bunun dışında, üniversitelerarası lig mücadeleleri yaklaştığında. Haftanın 7 günü antrenmanlarına gidip bunların yanında da derslerine, bunların yanında sosyal aktivitelerini devam ettirebilecek kapasite ulaştırmaktadır bu üniversiteyi bitirdiğinde. Boğaziçi Üniversitesi’nde sporcu olmak temelde, sporcu kültürü kazandıracaktır. Sporcu kültürünü biraz açmam gerekirse sporcu kültürü, istedikleri için hayatta mücadele edebilmek, belli bir disiplin içerisinde hayatta istediklerini gerçekleştirebilmek ve bunun yaparken de çevresindekilerle iyi iletişim kurarak bu yolda kazanımlar sağlamaktır. Bunu yaparken de çevresine saygılı çevresinde kendi ile beraber geliştirebilecek sporcular yetiştirmektir. Boğaziçi Üniversitesi’nde spor herkes içindir.

Merhaba arkadaşlar. Ben Doğan Can Türk. İşletme Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Sutopu ve Yüzme Takımında oynuyorum şu anda. Üniversitemizde bulunan takımları 3 ana kategoride sınıflayabiliriz. Bunlar, açık havuz sporları, salon sporları ve su sporlarıdır. Okulumuzun spor tesislerinden bahsedecek olursak, Uçaksavar Kampüsünde bulunan açık futbol sahasında Amerikan Futbol Takımımız, Frizbi Takımımız, Atletizm Takımımız ve Futbol Takımımız antrenmanlarını yapmaktadır. Hisar Kampüste bulunan havuzumuzda, Sutopu Takımı ve Yüzme Takımı antrenmanlarını yapmaktadır. Uçaksavar Kampüsü sahasından bulunan, kapalı spor salonumuzda Basketbol Takımımız ve Hentbol Takımımız antrenmanlarını devam ettirmektedir. Güney Kampüs içerisinde bulunan Dodge Hall’de de (spor salonunun adı) Voleybol Takımı antrenmanlarını devam ettirmektedir. Bu spor takımlarının bana kazandırdıklarından bahsedecek olursak, aynı anda derslerimi, sporumu ve sosyal hayatımı sürdürebildiğim için bu bana zaman yönetimi yapmayı öğretti. Boğaziçi Üniversitesi takımlarında hem spor faaliyetlerini hem de derslerinizi aynı anda sürdürebilirsiniz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link