BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.916

Eğitim Bilimleri Bölümü

  • EA

    4 Yıl

  • Eğitim Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 5430
    2022 : 7914
    2021 : 12551

    2023 : 454.976
    2022 : 452.680
    2021 : 389.758

    2023 : 60
    2022 : 70
    2021 : 70

Merhaba arkadaşlar, ben Nedim Fırıncıoğlu Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Size bölüm ile ve okulum ile ilgili birkaç vereceğim. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Eğitim Fakültesi’ne bağlı beş bölümden birisidir. 1982 yılında Eğitim Fakültesi kurulduğunda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü de diğer bölümlerle birlikte eğitime başlamıştır. Bölümümüzde genel olarak psikoloji ve eğitim ağırlıkta dersler verilmekte. Bunların içerisinde birçok seçmeli ders olanağı bulunmaktadır. Psiko-eğitim laboratuvarında grup çalışmaları, grup dersleri yapılmaktadır. Bunun dışında dans terapisi, yeme bozuklukları gibi daha spesifik konulara yönelik seçmeli derslerimiz de bulunmaktadır. Çift anadal konusunda da okul öncesi öğretmenliği bölümü ile bir programımız bulunmakta. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde teorik anlamda araştırma yöntemleri ve bunun daha derine incelendiği dersler bulunmaktadır. Ve ileri seviyede daha sonraki sınıflarda da bu teoremin pratiğe dökülmüş şeklinde derslerimiz olmakta. Bölümümüzün son senesinde 2 dönem boyun devam eden zorunlu staj dersimiz bulunmaktadır. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun olduğunuzda epey geniş bir çalışma imkanına sahip oluyorsunuz. Örneğin, ilkokul, ortaokul ve liselerde okul danışmanı olarak, kliniklerde psikolojik danışman olarak, hukuki mecralarda aile danışmanı olarak ya da hastanelerde yine psikolojik danışman olarak, özel sektöre insan kaynakları alanında işe alım işten çıkarma ya da eğitim alanında yetkin olarak mezun oluyoruz. Bölümümüz okulumuzdaki diğer bölümler gibi yurtdışı bağlantıları konusunda epey ileri seviyededir. Erasmus(Öğrenci Değişim Programı), Exchange(Öğrenci Değişim Programı) gibi değişim programları ile ABD, Avusturalya, Japonya veya Avrupa’nın birçok ülkesi gibi ülkelere giderek orada bir yıl ya da bir dönem boyunca eğitim alma fırsatı sunmaktadır. Eğer, Türkiye’de Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik okumak istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi tek tercihiniz olsun.

Merhaba arkadaşlar ben Büşra Erdoğan. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı 4.sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü seçerken yeni bir ortama gireceğim için belli kaygılar yaşıyordum ama okula gelir gelmez bölümümle ve arkadaş çevremle tanıştığımda ve bu kaygıların hepsi yok oldu. Bölümümde aldığım eğitim bana birçok bakış açılarını kazandırdı. Bu bakış açılarıyla birlikte hem bireysel olarak hem de sosyal anlamda farkındalığım arttı. Daha işlevsel bir insan oldum. Mezuniyet sonrası hedefim uzmanlığımı alarak çocuklarla psikolojik danışmanlık hizmetleri yürütmek. Ayrıca sivil toplum alanında bir parçası olarak sosyal dönüşümümde rol almak istiyorum. Bölümümde açılan farklı alanlarda farklı seçmeli dersleri alarak kariyerimi ne yönde çizeceğim konusunda karar verme şansım oldu. Bu noktada çocuklarla çalışmayı düşünüyorum ve aldığım dersler ile birlikte de çocuklarla nasıl çalışabilir konusu üzerine bilgi sahibi oldum. Lisans hayatım boyunca Boğaziçi Üniversitesi, Sosyal Hizmet Kulübü’nde gönüllü faaliyetlerde bulundum. Bu faaliyetlerde bana ileriki yaşantımda neleri yapmak istediğim konusunda yardımcı oldu. Siz de hayatta bir fark yaratmak istiyorsanız, doğru adres Boğaziçi Üniversitesi.

Merhaba arkadaşlar, ben Tuğba Çetin. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık son sınıf öğrencisiyim. Bölümümüz öncelikle insana değer veren ve insanı anlamaya çalışan bir bölüm. Bende bu bölümde aldığım eğitim sayesinde kişiler arası ilişkilerimi geliştirdiğimi ön yargılarımı büyük oranda yıkıldığını düşünüyorum. Mezuniyet sonrasında hedefim uzmanlığımı alıp, çocuklarla birlikte çalışmak. Bölümümde aldığım farklı seçmeli ders sayesinde farklı alanları tanıma imkânı buldum. Ve son olarak çocuklarla çalışmak istediğime karar verdim. Eğer, sizde farklılıklara saygı duyulan birey olarak değer gördüğünüz bir okulda eğitim görmek istiyorsanız, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü tercih edin.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link