BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.919

Kimya Bölümü

  • SAY

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 19547
    2022 : 20624
    2021 : 27676

    2023 : 498.543
    2022 : 495.235
    2021 : 421.154

    2023 : 55
    2022 : 65
    2021 : 65

Merhaba arkadaşlar, ben Bianka Golba, Kimya Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Sizlere Bölümümü tanıtmak istiyorum. Bölümde ilk sene genel kimya derslerini alıyoruz daha sonraki senelerde organik, inorganik kimya, analitik kimya, fizikokimya ve biyokimya gibi temel dersler ve bunların laboratuvar eğitimlerini de alıyoruz. Son sene ise ilgi duyduğumuz alanlarda daha spesifik konular içeren dersler alabiliyoruz. Seçmeli olarak hocalarımızın kendi araştırma alanlarına yönelik belirli konuları işlediği dersleri alabiliyoruz ve bunları daha çok son sınıfta alabiliyoruz. Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fizik ve Kimya Mühendisliği gibi alanlarda ÇAP (Çift Ana dal Programları) olanakları mevcut. Ben bunlardan Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ÇAP yapmayı seçtim. Hocalarımız İlaç Kimyası, Nano Kimya, Malzeme Kimyası, Polimer Kimyası, Foto Kimya, Hesapsal Kimya, Biyoanalitik Kimya ve Elektro Kimya gibi pek çok alanlarda araştırmalarını sürdürüyorlar. Bizler de bu laboratuvarlarda yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile birlikte araştırmalarda yer alabiliyoruz. Okulumuzun Amerika, Kanada, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden çeşitli okullarla Erasmus ve Exchange anlaşmaları var. Her dönem belirli sayıda öğrenci bu programlara katılıp bir dönem yurt dışında eğitim görebiliyorlar. Bölümümüzde 60 gün staj zorunluluğu var. Bu stajı yurt içi ve yurt dışında araştırma laboratuvarlarında ya da endüstriyel herhangi bir şirkette özellikle laboratuvarda çalışarak tamamlayabiliyoruz. Bölümden mezun olduktan sonra akademik kariyerimize devam edebiliyoruz bunun dışında sektörde Gıda, Kozmetik, İlaç, Yapıştırıcı Kimyası üzerine değişik alanlarda AR-GE (Araştırma-Geliştirme) odaklı olmak üzere çalışabiliyoruz. Siz de hayatın her alanına kimyasal bir dokunuş yapabilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar, benim adım Yasemin Bahar Koç, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi Üniversiteyi sosyal ve akademik alanlardaki başarısı, Kimya Bölümü ise bir şeyler araştırma, öğretme ve geliştirme merakım olduğu için seçtim. Bölüm akademisyenlerin çalıştıkları alanı çok geniş bir yelpazede olduğunu biliyordum ve bu yüzden bilinçli bir tercih yaparak Kimya Bölümü’nü seçtim. Ben Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’ne araştırma isteği ile gelmiştim. İkinci sınıftan itibaren hocaların kendi aralıklarında bize birlikte araştırma yapma fırsatı sunmasıyla beraber, istediğim alanı bulmam benim için daha kolay oldu. Bu anlamda aldığım akademik eğitimden çok memnunum. Kimya Bölümü’nün çok yönlü bir programın olmasına rağmen özellikle son 3 dönem boyunca programının büyük çoğunluğunu seçmeli dersler oluşturuyor. Örneğin ben seçmeli dersler sayesinde İngilizce dışında iki tane daha yabancı dilini geliştirme ve öğrenme fırsatı buldum. Boğaziçi Kimya Bölümü akademisyenleri öğrencilerini sosyalliğe teşvik edecek insanlardır. Örneğin benim Kimya Bölümü dışında bir profesyonel dans ile de uğraşmam hocalarımın teşviki sayesinde. Eğer siz de bir şeyler üretmeye ve geliştirmeye hevesliyseniz ve aynı zamanda sosyal anlamda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü tam size göre.

Merhaba, ben Furkan Işık, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Boğaziçi Üniversitesi size sosyal, kültürel, akademik ve spor alanlarında sayısız imkan sağlamaktadır. Bunları kulüpleri sayesinde ve burada yapılan seminerler, takımlar sayesinde başarmaktadır. Mezun olduktan sonra Kimya Bölümü’nde akademik olarak devam etmek istiyorum ve çalışma alanımda yeni bir enerji kaynakları olacak. Akademik olarak devam etmeye ben burada araştırma dersleri almaya başladıktan sonra yani laboratuvara girdikten sonra (yani) işimin mutfağına girdikten sonra karar verdim. Ben bölümümde okumaya başladığımda özel sektörde çalışmayı düşünüyordum fakat buradan aldığım ders ve laboratuvarlar sayesinde akademik olarak devam etmeye karar verdim. Teorinin ve pratiğin birleştiği nokta olan kimyada etkili bir eğitim almak istiyorsanız Boğaziçi’ ye.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link