TRAKYA ÜNİVERSİTESİtrakya.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 81.634

Antrenörlük Eğitimi

İsmim Mehmet Yavuz Aydemir. Trakya Üniversitesi, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Futbol ve Jimnastik öğretim görevlisiyim. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi futbol takımı teknik direktörlüğü görevini 2000 yılından beri yürütmekteyim. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, 2006 yılı itibarıyla gündüz eğitim-öğretim olarak, eğitim-öğretimine başlamıştır. Antrenörlük Eğitimi Bölümü derslerimiz, 1. sınıf 1. dönemde Türkçe, İnkılap Tarihi, Beden Eğitimi Bilimine Giriş, Sağlık Bilgisi, Anatomi, Fizyoloji gibi antrenörlük yapacak olan öğrencilerimize tüm insan vücudunun tanıtımıyla ilgili gerek anatomik gerekse fizyolojik bilgiler veren dersler vardır. 3. sınıf 2. yarıyıldan itibaren de uzmanlık derslerine ağırlık verilerek Uzmanlık Teori 1, 4. sınıf 1. yarıyılda Uzmanlık Teori 2, 4. sınıf 2. yarıyılda da Uzmanlık Teori 3 dersleriyle öğrencilerimiz branşları itibarıyla mezun olarak daha sonra ilgili federasyondan antrenörlük belgelerini almaya hak kazanıyorlar. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nin fiziki alanları gerek Balkan Yerleşkesi’nde gerek Ayşekadın Yerleşkesi’nde olmak üzere futbol sahamız, çim saha, tenis kortlarımız, basketbol sahamız, suni çim halı sahamız mevcuttur. Balkan Yerleşkesi’nde kapalı spor salonumuz, 20. yıl kapalı havuzumuz, açık spor tesislerimiz, tenis kortlarımız, basketbol sahalarımız, fitness salonlarımız, güreş salonlarımız, jimnastik salonlarımız, eğitim binası; 14 adet sınıf, 2 adet küçük amfi, 1 adet büyük amfi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde okuyan öğrencilerimiz, 4. sınıf 1. yarıyılda Uzmanlık Uygulama 1 ve 2.yarıyılda Uzmanlık Uygulama 2 dersleriyle hangi branştan girmişler ise o branştan staj yapma zorunlulukları vardır. Örneğin; Güreş Uzmanlık dersi alan öğrencimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde veya Trakya Birlik Spor Kulübü’ne bağlı güreş kulüplerinde, 4. sınıf 1. yarıyıl ve 4. sınıf 2. yarıyılında oralarda uzman antrenörler eşliğinde, Altyapı Antrenörlüğü stajını tamamlayarak okulumuzdan Güreş Antrenörü olarak mezun duruma gelirler.
Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nde Antrenörlük Eğitimi Bölümü veya diğer bölüm öğrencileri, öğrenci değişim programları olan Erasmus ve Mevlana programlarıyla Bologna kriterleri ve yabancı ülke üniversiteleriyle yapılan anlaşmalar doğrultusunda yabancı dil yeterliliğini sağlayarak oralarda eş değer fakültelerde, eş değer dersleri almak suretiyle 2. sınıfta veya 3. sınıfta yabancı ülkelere gidebilirler. Orada 1 veya 2 dönem eğitim ve öğretimlerini sürdürerek daha sonra oradan almış oldukları transkriptlerinin denkliklerini bizim okulumuza getirip onaylatarak yıl kaybına uğramaksızın 1. yılı Türkiye’de 2. veya 3. yılı yurt dışında, 4. sınıfı tekrar Türkiye’de okumak kaydıyla eğitim ve öğretimlerini tamamlayabilirler. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde güreşle ilgili olmak kaydıyla çeşitli sempozyumlar var. daha sonra bu sempozyumlar konferanslara dönüştürülerek Güreş konusunda 2006 yılı itibarıyla sempozyumlarla başlamak kaydıyla daha sonra Spor Bilimleri Kongresi adı altında Balkan Kongre Merkezi’nde Spor Bilimleri 1. Kongresi daha sonra Makedonya’da Tetova Devlet Üniversitesi’nin iş birliğiyle Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nin önderliğinde konferanslar düzenlenmiş olup bunlar Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nin gerek yurt içi olsun gerek yurt dışında olsun düzenlemiş olduğu sempozyumlar ve konferanslardır. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, uzmanlık derslerini aldıkları alandan ilgili federasyona başvurmak kaydıyla 2. Kademe Antrenörlük belgelerini aldıktan sonra Gençlik Spor İl Müdürlükleri’nde başta olmak üzere ilgili şehirlerin belediyelerinde, kamu kurum alanlarında, özel fabrikalarda, özel kurumlarda, özel otellerde, turistik tatil yörelerinde, özel kolejlerde ortaokul-lise düzeyinde tüm branşlarda hangi branştan uzmanlık belgesini almış ise o alanda basketbolda koçluk olmak kaydıyla, güreşte antrenörlük, futbolda teknik direktörlüğü, yüzmede bireysel antrenörlük gibi çok değişik alanlarda istihdam edilerek Türk sporuna katkıda bulunurlar.
Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nü tercih edecek olan öğrencilerimize şu şekilde tavsiyelerde bulunabiliriz: Küçüklükten beri yapmış olduğunuz sportif branşınızı çok iyi şekilde geliştirebilmek, ileride kendinize seveceğiniz bir meslek dalında antrenörlük yapabilme imkanını kazanabilmek için Trakya Üniversitesi’nin Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesinin Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde, istediğiniz şekilde eğitiminizi çok değerli ve bilgili hocalarımız eşliğinde alacağınıza inanıyorum. Antrenörlük Eğitimi’nde kendinizi yetiştirebilmeniz için çok değerli hocalarımız sizlere yardımcı olacaklar. Örneğin; yüzme branşında antrenörlük yapacak olan bir öğrencimizin, Trakya Üniversitesi’ne ait kapalı yüzme havuzlarında çok değerli hocalarımız, antrenörlerimiz eşliğinde kendilerini çok iyi şekilde eğiteceklerdir. Sadece yüzmede değil futbol, basketbol, hentbol, güreş, judo ve birçok sportif branşlarda Antrenörlük Eğitimi’ni alarak kendilerini bu alanda çok iyi şekilde yetiştirecekler. İyi yetişmiş birer antrenör olarak Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden mezun olacaklarına inancımız en üst safhadadır. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nü tercih edecek olan öğrencilerimize öncelikle Edirne’nin bir Avrupa kenti olduğunu hatırlatmak isterim. Burada çok değişik sosyal yaşam alanları, konaklama imkanları mevcut. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci konaklama tesisleri, yeni yapılan KYK binalarında beş yıldızlı otel kalitesinde konaklama imkanı bulabileceklerdir. Bunun haricinde Edirne’de yeni yapılan inşaatlarla birlikte konaklama konusunda kesinlikle herhangi bir sıkıntı yaşamayacakları konusunda garanti veririm. Sosyal çevre konusunda ise avrupai tesislere sahip olan, Meriç, Arda ve Tunca nehri olmak üzere üç nehrin buluşmuş olduğu Edirne’mizde, sosyal yaşam alanlarının çok geniş olduğu, sosyal etkinliklerin en üst düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Öğrencilerin kendilerini yetiştirebileceği kütüphanelerimiz olsun, sportif alanlarımız olsun, sosyal yaşam alanlarının yanı sıra eğlence alanları ile öğrencilerin 4 yıl boyunca en üst düzeyde eğitim alıp hiç sıkıntı duymadan eğlenceli bir şekilde 4 yılın nasıl geçtiğini anlamadan çok kaliteli bir eğitimle buradan istedikleri branşta antrenör olarak mezun olacaklarını sizlere 30 yıllık bir ders hocası olarak belirtiyorum. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde okumak, kaliteli eğitimlerden faydalanmak istiyorsanız sizleri de Trakya Üniversitesi’ne bekliyoruz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link