BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİbandirma.edu.tr/
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 20.887

Rektör Anlatıyor 3

Türkiye'nin her yerinde bütün illerin ilçelerde dahil olmak üzere en çok arzu ettikleri şey bir yükseköğretim kurumunun orada açılmasıdır.
Dolayısıyla Bandırma'da 1990'lardan itibaren böyle bir arzuya sahip olan ilçelerimizden bir tanesiydi. Bu arzunun sonucu olarak 1993 yılında Bandırma merkezli olmak üzere Balıkesir Üniversitemizden koparak birtakım eğitim öğretim faaliyetleri başlamıştır. O günden beri Bandırma halkının üniversitemize olan bakışı yaklaşımı sempatisi çok yüksektir. Yani üniversitemize ilgi ile takip ediyorlar ve ciddi anlamda manevi desteklerini bizden hiç esirgemiyorlar.Dolayısıyla bu ilgi ve alakayı öğrenci arkadaşlarımıza ve akademisyenlerimize de gösterdiklerinden hiçbir şüphem yok. Hem Bandırma’nın üniversitemize bakışı hem de bizim Bandırma'ya bakışımız çok olumlu yöndedir. Öğrencilerimiz Bandırma ile çevresini de seviyorlar. Özellikle Bandırma merkezimiz çok önemli bir ticaret ve turizm merkezidir. Bandırma Merkez'de sahil yolu dediğimiz ve meydan dediğimiz yerde öğrencilerimizi çeken birçok olanak mevcuttur. Öğrencilerimiz buralarda sosyalleşiyorlar. O yüzden Bandırma'nın cazip olduğunu ve öğrendiklerimiz açısından da beğenildiğini buradan belirtmek isterim.Balıkesir'de yaklaşık 20 adet ilçe mevcut, bu 20 adet ilçenin içinde en cazip olanı Bandırma’dır desek yanlış olmaz. Çünkü, Bandırma ekonomisi ile tarımıyla ve hayvancılığı ile güçlü bir ilçedir. Türkiye'nin ekonomik anlamda önde gelen en güçlü ilçelerindendir. Bandırma’nın bu ekonomik gücü de tabii ki etrafa sirayet ediyor ve şehri de daha yaşanılabilir bir şehir haline getiriyor. Bandırma ilçemizde özellikle öğrenci arkadaşlarımızın ulaşım anlamında bir sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum. Bu konuyu bizde eğitim öğretim yılı başlamadan önce takip ediyoruz.İlgili arkadaşlarımızla birlikte Bandırma Ulaşım A.Ş.'deki ilgili birimlerle iletişime geçiyoruz ve bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin geliş gidişi ile ilgili şu ana kadar kulağımıza bir sorun yansımadı. Bunun dışında etrafımızda birçok KYK yurduna bağlı olarak öğrenci konaklıyor. Şu anda üniversitemiz kampüsü içerisinde KYK yurtlarında yaklaşık olarak 3000 üzerinde arkadaşımız mevcuttur.
Bu arkadaşlarımızın çoğu zaman ulaşım ihtiyaçları da bulunmuyor. Bunun dışında bu kampüste 18.000 öğrencimiz mevcut ve bu öğrencilerimiz genellikle otobüslerle gidip geliyorlar. Bu konuda da herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu yıldan itibaren otobüslerin de kampüs içine giriş çıkışını sağlamayı planlıyoruz. Öğrencimiz kampüs içine giren otobüsler sayesinde fakülteleri önünde ineceklerdir.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link