BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 13.146

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Merhabalar, ben Sinem ÖZTÜRK ERDEM. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde doktor öğretim üyesi olarak
görev yapmaktayım. Genel olarak derslerimiz; ziraat ve doğa bilimleri fakültesi'nde bulunan, tüm bölümlere uyumlu, zorunlu sosyal seçmeli, fakülte seçmeli ve bölüm seçmeli olarak ders gruplarına ayrılmaktadır. Fakültemizdeki öğrencilerimiz, ilk yıl temel mühendislik derslerini aldıktan sonra 2. yıldan itibaren seçtikleri bölümlere ait dersleri görmektedirler. Ayrıca, temel derslerin yanında uygulama dersleri, laboratuvar dersleri ve bitirme tezleri konusunda eğitim verilmektedir. Ziraat ve doğa bilimleri fakültesi 2021 yılında kurulmuş olup, bünyesinde ziraat mühendisliği ve biyosistem mühendisliği bölümü bulunmaktadır.
Biyosistem mühendisliği programı, ilk yıldan itibaren alanında eğitim vermektedir. Ziraat mühendisliği programı ise, ilk yıl temel eğitim dersleri verdikten sonra ikinci yıl öğrenciler, tercihlerine göre bahçe bitkileri, bitki koruma ve tarla bitkileri bölümlerini seçmektedirler.Fakültemizde akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uygulamalarını ve denemelerini yapmak üzere 6 adet araştırma laboratuvarı, 1 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet tohum odası ve 1 adet hızlı ıslah odası bulunmaktadır. Ayrıca, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan 210 dönümlük alandFakültemizin staj yönergesi doğrultusunda, 6. yarıyılın sonunda 30 iş günü staj yapma zorunluluğu vardır. Öğrencilerimiz staj için kamu kurumlarını, özel sektörleri ve fakültemizi tercih edebilirler. Bölümlerimizin en güçlü yanı mezuniyet projeleridir. Öğrencilerimiz danışman eşliğinde TÜBİTAK
2209 projeleri hazırlayarak, kendilerine yürütücü olma fırsatı verilmektedir. Yurt dışı programı olarak, genellikle ERASMUS düşünülse de Mevlana programı ve yurt içinde değişim programı olan Farabi programlarımız mevcuttur. Öğrencilerimizin bu kapsamda deneyim kazanmaları için yönlendirmeleri danışmanlar tarafından yapılmaktadır. Üniversitemizde, fakültemiz tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası tüm organizasyonlara öğrencilerimiz katılım sağlamaktadırlar. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra, ziraat mühendisi unvanı alarak Tarım ve Orman Bakanlığı, il özel idareleri, belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca tohum firmaları, fide ve fidan firmaları ve ilaç bayiileri gibi özel sektörlerde, ek olarak tarım marketlerinde, tarım kooperatiflerinde ve banka gibi birçok alanda iş bulma imkanları mevcuttur. Öğrencilerimiz ilk yıl temel mühendislik derslerini aldıklarından dolayı, ilerleyen yıllarda derslerinde herhangi bir zorluk yaşamamaktadırlar. Fakültemizi tercih edecek öğrencilere tavsiyemiz; temel eğitimlerinin yanında, günümüzün olmazsa olmazı yabancı dillerini geliştirmek olacaktır.
Aynı zamanda, sektörde sıkça kullanılan çizim ve istatistik paket programlarında kendilerini geliştirmeleri ve ziraat mühendisliğinin öğrenildiği yer olarak düşündüğümüz saha ile iç içe olmaları gerektiğidir. Eskişehir, Bursa, Sakarya ve İstanbul'a çok yakın olan Bilecik; yüksek hızlı tren, karayolu ve havayolu ile çok geniş ulaşım imkanlarına sahiptir. Üniversitemiz öğrencilerimize eğitim, barınma, sosyal ve sağlık imkanları sunmaktadır. Üniversitemiz sürdürülebilirlik, eğitim, çevre, iklim değişikliği gibi hususların değerlendirildiği Greenmetric Dünya Üniversiteleri sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Mezun öğrencilerimiz gerek devlet kurumlarında gerek özel kurumlarda yerlerini almış ve yer almaya devam etmektedirler. Üniversite sınavına girecek adaylara başarılar dilerim. Herkesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine bekliyoruz.a, tüm bölümlerin derslerini ve uygulamalarını yapacağı seralar, deneme alanları ve laboratuvarlar bulunmaktadır.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link