İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİesenyurt.edu.tr/
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 10.632

İnşaat Mühendisliği Bölümü

Merhaba, ben Prof. Dr. Mehmet Yaşar Mete SÜMER. Liseden başlayayım. Pertevniyal Lisesi'nden mezunum. Yani 200 yıllık gurur duyduğum lisedir. Sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun oldum. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletmecilik Enstitüsü’nden mezunum. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ne girdim ve oradan sonra kısa sürede Akdeniz Üniversitesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi’ne transfer oldum ve oradan emekli oldum. Burada da İnşaat Mühendisliği bölüm başkanı olarak görev yapıyorum. Bölümümüz İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin kurulmasından hemen sonra Mimarlık Fakültesi ile beraber eğitime başlayan 2 bölümden bir tanesidir. Onun için burada üniversitesin ilk bölümlerinden birisi niteliğini taşıyor. Genel olarak verilen dersler inşaat mühendisliğine yönelik derslerdir. Bu dersler çok sayıda; yani 75'in üzeri sayıda dersimiz var. Tabii ben buradaki bölüm seçmelilerini ve üniversitenin seçmeli derslerini saymıyorum. Ama zaman zaman ihtiyaca göre yeni dersler, seçmeli dersler konabiliyor kaldırılabiliyor. Bölümlendirmek durumu söz konusu olursa; 4 asal anabilim dalında incelemek lazım. Bu anabilim dalları eskiden kürsü adıyla anılırdı. Mesela yapı anabilim dalı, ulaştırma anabilim dalı, hidrolik anabilim dalı gibi. Bunlar sonra çoğaltıldı. Bizde hepsi de var. Şu kadarını söyleyeyim: Bölümümüz Esenyurt Üniversitesi’nin oldukça güçlü bölümlerinden birisidir. Gerek profesör sayısı itibariyle gerek doktor öğretim sayısı itibariyle mükemmele yakın bir nitelik taşımaktadır.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü ,Enes KAYA, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi, Erkek , 01:59- 02:57, 1.Videosu
Merhaba, ben Enes KAYA. İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. İnsan var oldukça İnşaat Mühendisliği de var olacak ve kendini geliştirmeye devam edecektir. Ben de bu gelişimin içinde bulunmak isterim. Bu yüzden İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü tercih ettim. İstanbul Esenyurt Üniversitesi yurt dışında daha önce çalışmış veya Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden mezun olmuş hocaların kariyeri beni etkiledi. Bu yüzden İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni tercih ettim. Hocalarımız bize çok yardımcı oluyor. Kütüphanemiz çok konforlu ve rahat bir çalışma ortamını bize sunuyor. En çok yararlandığım konular bunlar diyebilirim. Mezun olduktan sonra öncelikle özel sektörde çalışıp daha sonra kendi ofisimi kurmak istiyorum. İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne bütüncül bir bakış açısıyla baksınlar. Ek olarak da İstanbul Esenyurt Üniversitesi akademisyenlerinden çok destek almalarını tavsiye ederim. Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link