İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİesenyurt.edu.tr/
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 10.629

Hemşirelik Bölümü

  • SAY

    4 Yıl

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi
    İSTANBUL

    Burslu

    2023 : 224140
    2022 : 229767
    2021 : 0

    2023 : 333.990
    2022 : 323.651
    2021 : 0.000

    2023 : 39
    2022 : 40
    2021 : 0

Herkese merhabalar, ben Prof. Dr. Orhan BAT. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanıyım. Bölümümüzde yetişecek hemşirelerin,
özellikle tanı ve tedavide hekimlerle beraber yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaları, bununla beraber hastalarla yakın iletişim kurup, onlarla empati kurabilmesi temel felsefemiz olarak belirlenmiştir. Bölümümüzde temel olarak verilen derslerle ilgili bilgi vermek gerekirse; öğrencilerimizin öncelikli olarak hemşirelik bölümüyle ilgili temel bilgileri sahip olmalarını istiyoruz. Tabii, tıpta olduğu gibi hemşirelikte de temel bazı birimlerle ilgili bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Özellikle anatomi, mikrobiyoloji, fizyoloji, patoloji, embriyoloji gibi tıp bölümünde de temel prensiplerle yetişmelerini planlıyoruz.
Merhaba, ben Koray ÖZTÜRKCÜ. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Hemşirelik bölümünü, insanların hayatına dokunabileceğim, zor anlarında gerek fiziksel gerekse psikolojik olarak destek verebileceğim bir meslek olması sebebiyle tercih ettim. Ayrıca, geniş iş imkanlarının olması da tercih etmemdeki en etken nedenlerden birisiydi. İstanbul Esenyurt Üniversitesini güçlü akademik kadrosu, staj olanakları ve ileri simülasyon tekniklerine sahip olan laboratuvarları nedeniyle tercih ettim. Hemşirelik bölümünü okurken, tecrübeli ve donanımlı eğitim kadrosundan ders alıyorum. Aklıma takılan soruları rahat rahat hocalarıma sorabiliyorum. Okulda en fazla vakit geçirdiğim yer ise, kütüphanemizdir. Sınav haftalarında ders çalışabildiğim, dilediğim zaman kitap ödünç alabildiğim, dijital ortamda araştırma yapabildiğim için ders dışı zamanımı kütüphanede geçiriyorum. Hemşirelik bölümünden mezun olduktan sonra, klinik anlamda belli bir süre sahada görev yapmak ve tecrübe kazanmak istiyorum. Ayrıca, lisansüstü eğitimime devam ederek nitelikli bir akademisyen olmak istiyorum. Hemşirelik bölümü, severek yapıldığı takdirde mesleki doyumun en yüksek olduğu meslek gruplarından biridir. İnsan odaklı bir meslek olduğu için, özveri, el becerisi, iletişim, empati ve kriz yönetiminin yüksek olduğu adayları bu bölüme bekliyoruz. İstanbul Esenyurt Üniversitesini tercih edecek adaylara, okulun merkezi konumundan yararlanmalarını tavsiye ederim. Üniversite sınavına girecek bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepinizi İstanbul Esenyurt Üniversitesi Hemşirelik Bölümü'ne bekliyoruz.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link