İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİmedeniyet.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 16.558

Turizm İşletmeciliği

  • EA

    4 Yıl

  • Turizm Fakültesi
    İSTANBUL

    2023 : 390804
    2022 : 399039
    2021 : 433559

    2023 : 303.151
    2022 : 301.650
    2021 : 242.615

    2023 : 50
    2022 : 50
    2021 : 50

Merhabalar. Ben Prof. Dr. Semra AKTAŞ POLAT. 2019 yılında Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladığım akademik kariyerime 2017 yılı itibariyle İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde devam etmekteyim. Aynı zamanda yaklaşık 2 yıldır da turizm işletmeciliği bölüm başkanlığını yürütmekteyim.
İstanbul'da devlet üniversiteleri arasında tek turizm fakültesi bünyesinde yer alan turizm işletmeciliği bölümümüz genç ve dinamik bir akademik kadroyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Turizm doğası gereği farklı uluslardan, ülkelerden, dinlerden ve kültürlerden insanları birleştiren ve kaynaştıran bir özelliğe sahiptir. Bu bağlamda turizm öğrenme, yenilenme, dinlenme, ulusal ve uluslararası toplumsal barışa katkı sağlama, soyut ve somut kültürel mirası koruyarak gelecek nesillere aktarma gibi pek çok alana önemli katkılar sağlamaktadır. Bu yönüyle bölümümüz turizmin sadece ekonomik yönüne ve turizm işletmelerine insan kaynağı sağlamaya odaklanmak yerine turizmden etkilenen ve turizmin etkilediği tüm unsurlara dikkat çeken bir eğitim öğretim anlayışı benimseyerek hareket etmektedir. 2016 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olan turizm işletmeciliği bölümü halen Tuzla ve Orhanlı yerleşkesinde faaliyetlerine devam etmektedir.
Bölümümüzde genel olarak ekonomi, işletme, yabancı dil ve iletişim derslerinin yanı sıra turizmin sac ayakları olarak değerlendirdiğimiz: seyahat işletmeleri, konaklama işletmeleri ve yiyecek içecek işletmelerine yönelik mesleki dersler verilmektedir. Bununla birlikte kamu, özel sektör, mesleki birlikler ve öğrencilerimizden oluşan paydaşlarımızın katılımını da dikkate alarak, aynı zamanda kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanımını da göze alarak müfredatımızı güncel tutmaya dikkat etmekteyiz. Bölümümüz müfredatında yer alan operasyon derslerini yürütmek üzere bilgisayar laboratuvarımız aktif olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Bölümümüz müfredatı gereği öğrencilerimiz 75 iş günü staj yapmakla yükümlüdürler. Öğrencilerimiz İstanbul'da faaliyette bulunan konaklama işletmeleri, seyahat işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, ulusal ve uluslararası hava yolu işletmeleri gibi turizm işletmelerinde staj yapabilmektedirler. Bölümümüzde İspanya, İtalya, Hırvatistan, Macaristan gibi pek çok ülke ve seçkin üniversiteyle ERASMUS anlaşmaları yapılmış olup ERASMUS eğitiminden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz için bu süreç aktif olarak sürdürülmektedir.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link