BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİboun.edu.tr
KURUM VİDEOLARININ FARKLI KİŞİLERCE İZLENME SAYISI 982.224

Tarih BölümüÖnceki Menüye Dön

  • SÖZ

    4 Yıl

  • Fen-Edebiyat Fakültesi
    İSTANBUL

    İngilizce

    2023 : 561
    2022 : 812
    2021 : 716

    2023 : 477.187
    2022 : 476.000
    2021 : 438.165

    2023 : 70
    2022 : 70
    2021 : 70

Merhaba ben Alara Adalı. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Size bölümümü tanıtacağım. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü çok güzel ve kaliteli bir bölümdür. Bölümümüzde Tarih Bölümü dışındaki diğer bölümlerden de ders seçme şansımız vardır. Tarih bölümündeki başlıca dersler Türk Tarihi, Osmanlı Tarihi, Dünya Tarihi, Akdeniz Tarihi gibi bize daha yakın coğrafyaların tarihlerini kapsayan derslerdir. Seçmeli derslerimizde Avrupa Tarihi, Japon Tarihi gibi dersler seçebiliyoruz. Sosyoloji ve politika gibi farklı sosyal bilimler alanlarından seçmeli dersler alabiliyoruz. Çift anadal ve yandal programları da çok çeşitlidir. Sosyoloji, Politika, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümlerle çift anadal ve yandal programlarına dahil olabiliyoruz. Bölümümüzün araştırma alanları çok geniştir. Bölümümüzün başlıca tarihsel araştırma alanları Osmanlı Tarihi, Bizans Tarihi’dir. Okulumuzda Bizans Tarihi Araştırma Merkezi ve Asya Tarihi Araştırma Merkezi’miz bulunmaktadır. Hocalarımız tarafından Çin ve Japon Tarihi gibi çok farklı konularda araştırmalar da yapılabiliyor. Öğrenciler de bu araştırmalara dahil olabiliyor. Avrupa Tarihi alanında süren çalışmalar var. Bölüme gelen her öğrenci kendisine bir araştırma dili seçiyor. Osmanlıca, Japonca ya da Latince gibi. Bunların yanında bir de modern dil seçiyoruz. Fransızca ve İspanyolca gibi diller. Bölümdeki son senemizde bu dillerle bir araştırma tezi yazıyoruz. Bu da bizim mezun olduktan sonraki akademik ya da profesyonel hayatımıza katkı sağlıyor. Bu şekilde bölümdeki her öğrencinin kendine ait bir projesi olmuş oluyor. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü staj olanakları için çok iyi bir referans kaynağı oluyor. Sadece tarih bölümünde değil farklı bir çok iş alanında bölümümüzün önemli bir yeri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tarih okumaktan korkmayın Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü size çok geniş bir dünya perspektifi kazandıracak. Ve bu bakış açısı size hayatta birçok farklı alanda katkı sağlayacak ve sizi güçlendirecek.

Merhaba ben Burak Bulkan. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde çift anadal yapıyorum. Erasmus ve Exchange programları bölümümüzde geniş bir imkan sunuyor. Bu programlar dünyanın birçok ülkesindeki birçok üniversiteyle iş birliği yapılıyor. Exchange programına dahil olarak Kolombiya Üniversitesi veya Şangay Üniversitesi’ne gidip bir yıl ya da bir dönem geçirebilirsiniz. Tarih Bölümü’nden mezun olduğunuzda kendinize birçok farklı kariyer planı çizebilirsiniz. Akademik, kamu ve özel sektörler sizin için birçok alternatif oluşturur. Kamu sektörü için bakanlıklara başvuru yapılabilirsiniz. Özel sektörde görsel veya yazılı medyada çalışabilirsiniz. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ülkemizdeki en saygın tarih bölümüdür. Hocalarıyla ve verdiği mezunlarla bunu hissedebiliyorsunuz. Ben bu bölüme gelmeden önce araştırma yaptığımda Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün diğer tarih bölümlerinden çok daha imkana sahip olduğunu görmüştüm. Tarih Bölüme gelirken Osmanlı Tarihi üzerine çalışmayı düşünüyordum. Bu bölüme geldiğimde tarihten çok tarihçiliğin önemli olduğunu gördüm. Bölümümüzün sunduğu imkanlar içinde değişim programlarının yanı sıra akademisyenlerle birlikte çalışma olanakları var. Hocalarımızın çalışma alanlarıyla ilgili bir çalışma yaptığımızda bize çok destek oluyorlar. Ve bizleri kendi çalışmalarına dahil edebiliyorlar. Çok dilli ve dünya standartlarında bir tarih bölümü okumanız için Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü sizi bekliyor.

Merhaba arkadaşlar ben Sadık Can Perinçek. Boğaziçi Üniversitesi üçüncü sınıf Tarih Bölümü öğrencisiyim. Mezun olduktan sonra akademik bir kariyer yapmayı düşünüyorum. En az bir tanesi yurtdışında olmak üzere yüksek lisans ve doktora yapmak istiyorum. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde akademik hayatımı sürdürmek istiyorum. Kariyer planımın şekillenmesinde bölümümde aldığım eğitimin çok fazla katkısı oldu. Bu anlamda bölümümüz öğrencilerine bir araştırma dili daha öğrenmeyi mecbur tutuyor. Bunun çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum. Ben Fransızca dersi alıyorum ve bu anlamda bu araştırma dilinin alanlarına yönelmeyi düşünüyorum. Bölüme gelirken düşündüğüm kariyer planım ile şu anki düşündüğüm kariyer planı arasında bir değişiklik yok. Fakat Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü tarihin bir çok farklı alanından dersler sunduğu için eğitim esnasında kişinin ilgi alanlarının değişmesi mümkündür. İlgi alanları değiştiğinde kariyer planlarının değişme olasılığı da artıyor. Bilimsel bir eğitim ve başarılı bir akademik kariyer için Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü sizin için en iyisi olacaktır.
DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

İLETİŞİM FORMU

  • Facebook Link
  • Twitter Link
  • VK Link
  • Telegram Link
  • Instagram Link